Het langverwachte Jungle by Night album 'Algorhythm' is nu uit

Met dit nieuwe analoge album laat Jungle By Night onze zeepbel barsten en herinnert zij ons eraan dat we ons moeten overgeven aan het mens-zijn. Met stijlen als dance, funk, jazz en krautrock, gemixt tot een volstrekt uniek en inclusief genre van dansbare muziek: analog dance music, nodigt de band ons uit om in het moment te leven en spontaniteit te verwelkomen.

Na meer dan een decennium dansvloeren te hebben opgewarmd op meer dan 600 festivals, podia in 34 landen en in totaal 6 albums te hebben uitgebracht, heeft het negenkoppige instrumentale collectief Jungle by Night hun jarenlange passie, vriendschap en invloeden van krautrock, dance, jazz en techno samengesmolten tot een nieuwe analoge compositie. 'Algorhythm' haalt het menselijke in ons naar boven en verbindt ons met elkaar als nooit tevoren in tijden van constante digitale afleiding.

Jungle by Night gaat de strijd aan met het alledaagse 'Algorhythm' van de mensheid. Het is het overal, het bepaalt wat we zien, waar we naar luisteren, wie we ontmoeten. Het wereldwijde web lijkt een vrije wereld te zijn waarin iedereen toegang heeft tot alles en iedereen. Maar in werkelijkheid stuurt het ons in een bepaalde richting. Een richting die vaak natuurlijk aanvoelt, geruststellend, veilig zelfs. Het bevestigt onze gedachten en confronteert ons niet met andere manieren van denken, met nieuwe perspectieven. Terwijl we opgeslokt worden in onze bubbels, drijven we langzaam uit elkaar. Met dit nieuwe analoge album laat Jungle By Night onze zeepbel barsten en herinnert het ons eraan dat we ons moeten overgeven aan het mens-zijn. Stijlen als dance, funk, jazz en krautrock worden gemixt tot een volstrekt uniek en inclusief genre van dansbare muziek: Analog Dance Music. Hier mee nodigt de band ons uit om in het moment te leven en serendipiteit te verwelkomen.

  

Jungle By Night: ''Tijdens de coronacrisis hebben wij als band veel tijd gehad om na te denken over de rol en functie van (live) muziek. Een van de magische krachten van live muziek is hoe het een sfeer van vrijheid, expressie en saamhorigheid kan creëren. Kunnen we ons daar na ruim een jaar staren naar onze schermen nog aan overgeven of zijn we afgedreven? En is er nog wel een toekomstperspectief? Dit album verkent de scheidslijnen tussen mens en machine. De pandemie stelde ons in staat om een nieuwe artistieke stap te zetten door meer theatrale elementen te implementeren om een volledig samenhangend album te creëren.'' Luister naar 'Algorhythm' hier.

More news