Het beste van Rita Marley “LIONESS OF REGGAE” nu uit

Het verzamelalbum met de meest iconische nummers van Rita Marley is uitgekomen op limited-edition vinyl

Bekroond zangeres, muzikante, filantrope en reggae-icoon Rita Marley, OD brengt een carrière-overspannend verzamelalbum uit met haar meest bekende materiaal. The Best Of Rita Marley 'Lioness of Reggae' werd geproduceerd door haar zoon Ziggy Marley en is vandaag verschenen in een zeer beperkte oplage als limited-edition vinyl, inclusief voorwoord van de Beninese artieste Angelique Kidjo en nooit eerder vertoonde foto's van iconische fotografen Peter Murphy, Adrian Boot en Dennis Murphy.

Alpharita 'Rita' Anderson toonde in haar jeugd al aan een grote passie voor muziek te hebben, toen ze haar familie toezong tijdens het werk. Vanuit deze passie richtte Rita de groep The Soulettes op, die uiteindelijk leidde tot het ontstaan van The Wailers met Robert Marley, Peter Tosh en Bunny Livingston. Ze vormde een belangrijk onderdeel in de muzikale ontwikkeling van The Wailers en was een constante factor en inspiritatiebron voor het leven en nalatenschap van haar man Bob Marley. Samen met Marcia Griffiths en Judy Mowatt vormde ze de I-Threes om Bob Marley & The Wailers te ondersteunen.

Tegelijkertijd werkte Mrs. Marley aan haar buitengewoon succesvolle solo-carrière, waarmee ze de artistieke en culturele standaard van reggae hoog hield. Haar muziek reflecteerde de veelzijdigheid en diversiteit van reggae door een soepele mix van gospel, rythm & blues, jazz en soul calypso. Vandaag de dag staat de naam Marley overal ter wereld nog steeds synoniem voor reggae en de Jamaicaanse cultuur.

Gedurende haar rijke carrière heeft Rita Marley meerdere indrukwekkende albums geproduceerd zoals Who Feels It Knows It, Harambe en het voor een Grammy genomineerde We Must Carry On. Haar hit One Draw uit 1982 ging de wereld over en schreef geschiedenis door als eerste reggae single bovenaan de Billboard Dance Charts te belanden.

Vandaag de dag bouwt ze voort aan haar nalatenschap met de Rita Marley Foundation met als missie het uitbannen van armoede en honger en het versterken van gemeenschappen in Afrika, Jamaica en daarbuiten. The Best of Rita Marley 'Lioness of Reggae' is vanaf nu verkrijgbaar als pre-order via de bekende platenspeciaalzaken.

More news