Helge speelt officiële Nederlandse releaseshow 'Polar' in EKKO

Na zijn albumpresentatie op het befaamde Iceland Airwaves festival, vindt vanavond de officiële Nederlandse releaseshow plaats in EKKO

Twintig jaar geleden zette Helge Slikker voor het eerst voet op IJsland. Afgelopen jaar verscheen zijn album 'Polar' dat werd geïnspireerd door zijn reizen en liefde voor het land. De plaat werd tevens gepresenteerd tijdens het befaamde Iceland Airwaves festival in Reykjavik. Vanavond keert Helge terug naar zijn geboorstestad Utrecht waar zijn Nederlandse releaseshow zal plaatsvinden in EKKO.

Tickets zijn hier verkrijgbaar. 

In een interview met 3voor12 vertelt Helge: "Na mijn eerste soloplaat dacht ik: ik kan dus mijn dromen in vervulling laten gaan. Dan moet ik er gewoon voor gaan en mijn liefde voor IJsland op plaat vastleggen. Ik kwam al jaren op IJsland, ik ken er mensen en ik dacht: waarom niet in de studio van Sigur Rós? Ik ging erheen en het klopte allemaal.’ Reykjavik is een muzikale stad. Er zijn veel studio’s en mensen staan erg open voor samenwerkingen, maar het was wel even aftasten voor Helge en zijn producer Dave Menkehorst."

"Om op IJsland iets voor elkaar te krijgen in de muziek heb je goede contacten nodig. Nu heb ik die gelukkig, maar het werd voor ons toch een zoektocht. Op zoek naar een taal, een manier om echt contact te maken. In Nederland weet je hoe de mensen opnemen en welke grappen ze maken. Daar was alles nieuw. Uiteindelijk hebben we een week in die studio gezeten met IJslandse muzikanten. De vibe was geweldig, het was dag en nacht licht en we bleven maar doorgaan. Je zou het muziekdronken kunnen noemen."

Het verhaal van Polar is opgedeeld in 3 delen waarin Helge je mee op een muzikale reis door IJsland. Chapter 1: ' Fundurinn (The Encounter)' - Dit deel staat in het teken van een eerste ontmoeting met IJsland en het afscheid nemen van een vorig leven. Chapter 2: 'Baráttan (The Fight)' - Hier komt de spirituele impact van het IJslandse landschap naar voren en het effect daarvan op de geest. Chapter 3: 'Spegillinn (The Mirror)' - In dit deel komt de magische reis tot een einde. De nummers voelen als een afgerond geheel en brengt de ervaren geest tot rust. 

De releaseshow van 'Polar' begint om 20.00 en zal in EKKO, te Utrecht plaatsvinden.

More news