Helge gaat Back To Zero met zijn nieuwe single

De derde single van de soundtrack DORIS is vanaf vandaag overal te beluisteren!

Nadat de speelfilm DORIS in de eerste weken al meer dan 200.000 bezoekers heeft getrokken, geeft Helge nog een voorproefje met nieuwe single Back To Zero. Het nieuwe nummer laat wederom zien hoe divers Helge kan schrijven en componeren. Eerder heeft hij al de lead single Are You Okay en Sweet Little Darling uitgebracht als aanloop voor het album dat op 19 oktober uitkomt.

Regisseur Albert-Jan van Rees was al bekend met eerder werk van Helge en benaderde de muzikant met de vraag of hij de soundtrack wilde verzorgen voor DORIS. Toen Albert-Jan vroeg of hij ook alle nummers wilde schrijven en inzingen, was Helge meteen verkocht. Een gewaagde keuze om maar één zanger op een soundtrack te hebben, maar een spannende uitdaging voor de songwriter.

Helge schreef de acht nummers aan de hand van het script en gesprekken met de regisseur. Hij is zich gaan verdiepen in het hoofdpersonage en probeerde zich voor te stellen hoe de binnenkant van haar hoofd werkt. Daaruit kwam al snel een idee; de muziek moest gaan dienen als een stem in haar hoofd die zowel troost kan bieden als haar geweten en spiegel kan zijn. Helge heeft zijn stempel gedrukt op de soundtrack door zijn stem en klankkleur als rode draad in het verhaal te gebruiken.

More news