Helge deelt nieuwe single

Het nummer 'Need and Fear' is nu te beluisteren

Helge Slikker is een prijswinnende televisie- en filmcomponist uit Nederland. Hij gebruikt de artiestennaam Helge sinds hij in 2016 aan zijn soloproject begon, waarbij hij een balans zoekt tussen Americana en dromerige indie pop. Eerder dit jaar reisde Helge naar IJsland, om alles te (her)ontdekken over de herkomst van zijn IJslandse naam. Hier nam hij het album ‘Polar’ op, dat zal bestaan uit drie delen (EP’s). ‘Need and Fear’ is de eerste single van het tweede hoofdstuk. Het lied beschrijft het machteloze gevoel dat de liefde kan veroorzaken.

Helge presenteert zijn nieuwe album op 8 november op Iceland Airwaves festival. 

Geïnspireerd door het concert ‘Takk’ van Sigur Ros besloot Helge dat zijn nieuwe album in IJsland opgenomen moest worden. "De muziek van Sigur Ros staat voor mij voor verbeelding en Polar moest dat zelfde realiseren," vertelt Helge."Na gewerkt te hebben aan veel singer/songwriter projecten wilde ik mijn manier van werken verweven met mijn passie voor IJsland en het filmische aspect dat daar ook in de pop-muziek wordt gebruikt."

Polar zal in de loop van dit jaar in drie etappes verschijnen. Deel 1, ‘The Encounter (Fundurinn)', staat in het teken van een eerste ontmoeting met IJsland en het afscheid nemen van een vorig leven. In deel 2, getiteld 'The Fight (Baráttan)', komt de spirituele impact van het IJslandse landschap en het effect dat deze op de geest heeft naar voren om af te sluiten met deel 3, 'The Mirror (Spegelinn)', waarin de magische reis ten einde komt.

More news