Helge brengt vandaag een nieuwe single uit!

Sweet Little Darling is vanaf vandaag overal te beluisteren.

Vandaag heeft Helge voor de soundtrack van de speelfilm DORIS een nieuwe single uitgebracht. De volledige sountrack staat gepland voor release op 19 oktober. Na de première van de film en release van de eerste single Are You Okay vorige week, is hij terug met Sweet Little Darling

Helge schreef de acht nummers aan de hand van het script en gesprekken met de regisseur. Hij is zich gaan verdiepen in het hoofdpersonage en probeerde zich voor te stellen hoe de binnenkant van haar hoofd werkt. Daaruit kwam al snel een idee; de muziek moest gaan dienen als een stem in haar hoofd die zowel troost kan bieden als haar geweten en spiegel kan zijn. Helge heeft zijn stempel gedrukt op de soundtrack door zijn stem en klankkleur als rode draad in het verhaal te gebruiken.

"In de scene belandt hoofdpersonage Doris voor de zoveelste
keer terug in haar gevoel van mislukking. Ik wilde dit een toffe weerspiegeling
geven zonder dat het plat zou worden. Ik heb gekozen voor een repetitieve piano
partij, alsof ze in een vicieuze cirkel zit. Daaroverheen ben ik met gedempte
stem gaan zingen om heel dicht bij het personage te zijn. Tekstueel was mijn
insteek om het kind in Doris aan te spreken en haar te vertellen dat de wereld
soms tegen kan werken, maar dat daar iets te winnen valt." - Helge

Regisseur Albert-Jan van Rees was al bekend met eerder werk van Helge en benaderde de muzikant met de vraag of hij de soundtrack wilde verzorgen voor DORIS. Toen Albert-Jan vroeg of hij ook alle nummers wilde schrijven en inzingen, was Helge meteen verkocht. Een gewaagde keuze om maar één zanger op een soundtrack te hebben, maar een spannende uitdaging voor de songwriter. 

More news