Helge brengt nieuw album 'Polar' uit

De release show vindt plaats tijdens het Iceland Airwaves Festival in Reykjavik

Het nieuwe album 'Polar' van Helge (Slikker) is vandaag verschenen. Het album is opgedeeld in drie delen waavan 'Fundurinn' en 'Baráttan (The Fight)' al eerder te beluisteren waren. De muziek is geïnspireerd door zijn reizen en liefde voor IJsland en werd opgenomen in de studio van Sigur Rós in Reykjavík samen met producer Dave Menkehorst. Vanavond zal de release show plaatsvinden tijdens het Iceland Airwaves Festival in Reykjavik, het befaamde showcase festival van IJsland. 

Geïnspireerd door het concert ‘Takk’ van Sigur Ros besloot Helge dat zijn nieuwe album in IJsland opgenomen moest worden. "De muziek van Sigur Ros staat voor mij voor verbeelding en Polar moest dat zelfde realiseren," vertelt Helge."Na gewerkt te hebben aan veel singer/songwriter projecten wilde ik mijn manier van werken verweven met mijn passie voor IJsland en het filmische aspect dat daar ook in de pop-muziek wordt gebruikt."

'Polar' bestaat uit drie etappes: Deel 1, ‘The Encounter (Fundurinn)', staat in het teken van een eerste ontmoeting met IJsland en het afscheid nemen van een vorig leven. In deel 2, getiteld 'The Fight (Baráttan)', komt de spirituele impact van het IJslandse landschap en het effect dat deze op de geest heeft naar voren om af te sluiten met deel 3, 'The Mirror (Spegelinn)', waarin de magische reis ten einde komt.

Helge schreef eerder theatermuziek voor vele gezelschappen waaronder Bos Theaterproducties, Oostpool, De Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Ook componeerde hij voor vele nationale en internationale films zoals Doris, Infiltrant, They Have Escaped en Kauwboy, waar hij een Gouden Kalf voor kreeg. 

Airwaves Festival:

Friday 8th 21:00 - 22:00 @IDNO (Official venue)
Saturday 9th 19:00 - 19:40 @DILLON (On-venue)

More news