Helge brengt eerste EP 'Fundurinn' uit

'Fundurinn' is de eerste EP van het album 'Polar'

Na een lange vruchtbare carrière als (soundtrack) songwriter in Nederland, is Helge naar IJsland gereisd – waar zijn naam oorspronkelijk vandaan komt – om zichzelf en zijn roots te (her)ontdekken. Zijn nieuwe album 'Polar' komt uit in drie verschillende delen, het eerste deel 'Fundurinn (The Encounter)' is vandaag uitgekomen. 'Fundurinn' bevat vier nummers die gaan over zijn eerste ontmoeting met IJsland, het afscheid nemen van het verleden en vooruit te blikken naar wat er nog aankomt. In de video voor de single 'Gap' zien we Helge in het prachtige IJslandse landschap.

"IJsland werkt voor mij als een soort reset.

Het geeft me schoonheid, het doet
me dingen zien die ik in de Nederlandse hectiek niet zie, het toont me angsten
en wensen omdat de tijd en leegte de ruimte bieden voor alle gedachten en
gevoelens.

Je bent de regie even kwijt. Je
kunt verdwijnen en verdwalen. In de werkelijkheid en de fantasie. Je
kinderlijke waarnemingen komen terug."

Helge Slikker studeerde in 2000 af aan de kleinkunstacademie te Antwerpen. Ging daarna componeren voor diverse toneelgezelschappen waaronder Oostpool Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Richtte bands op als Storybox en Miss Molly & Me en belandde in de filmcompositie (They Have Escaped, Doris, Infiltrant en Kauwboy, waar hij in 2012 een goude kalf voor kreeg).

Al deze liefdes worden gecombineerd in zijn eerste solo theaterconcert As waarmee hij door het land tourt met premiere in de Kleine Komedie. Liedjes, soundscapes, licht, spoken word en film gaan hand in hand samen. De muziek en teksten zijn geinpspireerd op en door IJsland waar hij samen met medemuzikant en producer Dave Menkehorst heen ging voor opnames van de plaat Polar, die na de zomer van 2019 zal verschijnen. Met IJslandse musici in de studio van Sigur Ros is gewerkt aan een nieuwe sound, een die het singer-songwriter lied combineert met een gewaagde concessieloze geluidslaag. 

More news