Hanne Mjøen kondigt haar gloednieuwe EP aan

Emotional Fever, nieuwe EP van Hanne Mjøen

De Noorse Hanne Mjøen is niet de gemiddelde popprinses. Ze is klaar met alle vooroordelen en laat zien dat je prima one of the boys kunt zijn zonder je ‘vrouwelijkheid' te verliezen. Na het grote succes van het nummer Sounds Good To Me, was Hanne de ‘major’ muziekindustrie zat. Ze brak met haar label en begon haar eigen ding te doen.  

Ze schreef haar EP Emotional Fever in Stockholm en Londen, op de EP vertelt ze over een aantal van haar worstelingen die ze in het verleden heeft gehad. Worstelingen die erg herkenbaar zijn voor iedereen die een ongezonde relatie heeft gehad waarbij je je wel realiseerde dat het slecht ging, maar het domweg in stand hield.  

Emotional Fever kan het best omschreven worden als een zoektocht, een reis naar volwassenheid door de liefde en het leven. Op de EP wordt duidelijk dat Hanne bulkt van het talent, ze brengt dansbare popmelodieën en de melancholie van hartzeer samen. Met teksten als "I don't mind being broken, if it takes me to heaven," geeft de songwriter ons een inkijkje in hoe ze haar pijn omzet in kracht. Emotional Fever is een uitlaatklep voor Hanne haar gevoelens - en het moment van besef dat volwassen zijn, helemaal niet zo makkelijk is als dat het vroeger leek. Ze legt uit: “Het thema van mijn nieuwe muziek gaat over de overgang van de jeugd naar de volwassen wereld. Met de hoge verwachtingen dat de overgang me zou veranderen en je er vervolgens achter komt dat het niet zo gaat als in de films.” 

Focus single Hell With You gaat over hoe het voelt om niet meer verliefd te zijn, eraan vast te klampen omdat je bang bent dat het de enige kans was op de liefde. Hanne: “Je wilt weggaan omdat je weet dat dit niet voor je werkt, maar je bent bang om alleen te zijn en ook nog niet helemaal klaar om het op te geven. Alhoewel je weet dat het oneerlijk en fout is, wil je toch nog even wat langer in de leugen blijven leven; niet wetende wat precies juist is om te doen, omdat je twijfelt of je überhaupt in staat bent om ooit nog verliefd te kunnen worden."

Alt-pop artiest Hanne Mjøen staat bekend om haar zeer dansbare muziek met donkere rand en pakkende melodieën. Emotional Fever is geen uitzondering, de ‘koorts’ wordt door Hanne als volgt beschreven: “Het ene moment voelt zoals altijd, het volgende moment krijg je een paniekaanval en wil je weg. Het voelt als koorts door die plotselinge veranderingen waar je geen controle over hebt.” Met Emotional Fever kun je met een gerust hart huilen, boos zijn, dansen en feesten. 

More news