FIL BO RIVA deelt nieuwe single

'Solo' is de tweede single die FIL BO RIVA uitbrengt na zijn debuutalbum 'Beautiful Sadness' (2019). Het markeert een voor hem een nieuw begin, FIL BO RIVA herontdekte het alleen zijn met zijn gedachten, en gebruikt de Amerikaanse West Coast als inspiratie voor zijn muziek.

Ter ondersteuning van zijn veelgeprezen album 'Beautiful Sadness' ging FIL BO RIVA op tour, met uitverkochte shows in onder andere Parijs, Londen, Milaan en Amsterdam. Zijn nummers kwamen op de radio, hij verscheen op festivals als The Great Escape, Eurosonic en Montreux Jazz Festival en ging op tournee met Matt Corby, Joan As Police Woman en Milky Chance. Tot dat, zoals voor de rest van de wereld, er een abrupt een eind aan kwam door COVID-19.  In volledige lockdown zat Filippo Bonamici (de echte naam van FIL BO RIVA) alleen in zijn appartement in Berlijn, hij herontdekte de eenzame kunst van het muziek maken met de instrumenten die hij tot zijn beschikking had. Nieuwe nummers kwamen snel tot stand: "Deze fase voelde niet alleen eenzaam maar ook heel krachtig en gaf mij de energie die ik nodig had om die 'Solo' te schrijven" legt Filippo uit. 

De melodieuze lead in 'Solo' doet denken aan vervlogen tijden, terwijl de geluidseffecten en harmonieuze vocalen van het hier en nu zijn. 

Beluister 'Solo' hier.

Het gecomprimeerde en vakkundig gearrangeerde geluid doet denken aan de meerstemmige popanthems van King Princess, en de nonchalante houding van de hoofdrolspeler doet denken aan de relaxte momenten van Black Rebel Motorcycle Club. Bonamici nam veel van de tracks op 'Solo' zelf op. Hij zette zijn trommels op de grond, iPhone erbij, en begon met opnemen. In samenwerking met producer Robbie Stephenson werkte Bonamici zijn eigenzinnige opname verder uit in de studio. "Ik schreef het nummer voor de pandemie - het ging over een relatiebreuk, over je alleen voelen - maar de betekenis veranderde met de tijd. Op dit moment gaat het voor mij over het feit dat het goed kan zijn om alleen te zijn, dat je ook gelukkig kunt zijn met jezelf en dat je dat op een gegeven moment moet accepteren."  

Het hele schrijf- en productieproces stelde Filippo in staat om terug te keren naar de basis, naar toen FIL BO RIVA nog een soloproject was. "Voor mij gaat 'Solo' over hoe een einde langzaam evolueert naar een nieuw begin." Fil Bo Riva is geëvolueerd en we kunnen ons op grootse dingen voorbereiden: op volwassen songs, een nieuw geluid en uiteindelijk op een volwassen artiest die vrede heeft met zichzelf en precies weet welke koers hij wil gaan varen.

FIL BO RIVA is een artiest die zichzelf als een echte Europeaan beschouwt. Hij is pgegroeid in Rome en heeft daar zijn basisschooljaren doorgebracht. In zijn tienerjaren verhuisde Fil naar Ierland, hier ontwikkelde hij zijn muzikale talent. In 2012 verhuisde hij naar Berlijn om een studie aan de Universiteit van Arts te volgen. De stad bracht uiteindelijk nieuwe inspiratie voor zijn muziek en gaf zijn songwriting vorm. Eind 2015 besloot Fil om zich volledig op zijn muziekcarrière te richten. Het project dat ontstond in Berlijn begon al snel aandacht te krijgen na de release van de eerste single 'Like Eye Did' in 2016, met meerdere Europese supports voor o.a. voor Matt Corby, Milky Chance en Imagine Dragons als vervolg. 

More news