EUT kreeg 24 uur lang de sleutels van Paradiso

In de nieuwe online serie ‘Sleutels van Paradiso’ geeft de poptempel van Amsterdam voor 24 uur de sleutels van het gebouw aan een artiest. Wat ze ermee willen doen, dat mogen ze zelf weten. In de eerste aflevering kreeg EUT deze sleutels in handen en werden ze op de voet gevolgd door radio 3FM. 

Het eerste wat EUT deed was de lege concertzaal omtoveren in een aerobics-klasje. De leden van EUT merkte namelijk dat hun conditie door het vele thuiszitten er niet beter op geworden is: "We zijn allemaal echt heel lui geworden", aldus zangeres Megan. 

Daarnaast maakte ze van deze gelegenheid gebruik om wat ze zo lang gemist hebben, namelijk lekker jammen, weer op te kunnen pakken. Ook al waren het maar repetities, de band ging er toch met volle uitrusting van hun eigen geluidsman, instrumenten en monitoren heen. Paradiso is voor EUT namelijk een enorm bijzondere plek om te mogen repeteren. "Dit is een van de vetste zalen waar je dat kan doen, denk ik. Ik denk dat voor ons allemaal Paradiso heel belangrijk is, en dat we hier allemaal hele vette dingen hebben gezien. Dus het is een hele grote eer dat we hier mogen repeteren”. Om de fans toch het gevoel te kunnen geven alsof ze er wel bij geweest waren, besloot EUT één van hun favoriete nummers van het 'Party Time' album live op te nemen. Dat is 'Stuck' geworden. Stuck (Live at Paradiso) is vanaf vandaag hier te bekijken op Youtube en te beluisteren via alle streamingskanalen.

Afgelopen jaar heeft de band niet stilgezeten. Zo brachten ze in februari hun tweede album 'Party Time' uit. Op ‘Party Time’ draait allemaal om lust, seks en eenzaamheid; over dansen op een lege dansvloer en als je eindelijk plat op je gezicht valt, is het misschien het beste om gewoon te blijven liggen. In tien vlekkeloze popsongs neemt EUT je mee in een verhaal vol hartzeer, extase en tegen de stroom in gaan. ‘Party Time’ herbergt een rauwe energie, gefocust als een vlijmscherpe laser en bevestigt dat EUT een dynamische kracht is, die alleen maar aan momentum wint.

More news