EUT genomineerd voor Edison pop

De Amsterdamse band is genomineerd in de categorie Beste Nieuwkomer

Zojuist werd in NPO 3FM radioprogramma De Bende Van VanDerLende bekend gemaaktdat EUT genomineerd is voor een Edison Award in de categorie Beste Nieuwkomer. Vele albums en tracks uitgekomen in 2018 zijn door de jury, onder meestemmend voorzitterschap van radiodirecteur en DJ van Radio 538 Menno de Boer, beoordeeld en dat heeft tot drie genomineerden per categorie geleid. 

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.

De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 11 februari aanstaande.

Naast voorzitter Menno de Boer (Radio 538) bestaat de jury uit: Annemieke Schollaardt (Radio2), Birgitte de Winter (AFAS Live), Daniël Dekker (Radio2), Diederik van Zessen (3FM), Robert Haagsma (muziekjournalist) en Wilbert Mutsaers (Spotify NL). 

More news