EUT deelt video 'Party Time'

Het gelijknamige album 'Party Time' verschijnt op 19 februari 2021.

Daar zit je dan, je zit wéér alléén thuis... Voor een lange tijd heb je gaar in je stinkende kamer gezeten met een gebroken hart. Voor de zoveelste keer heb je jezelf verloren aan iemand die je dacht te kennen. Nu moet je het ineens alleen doen. Gelukkig is de goudvis Bram is er om te vergezellen. Na veel slapeloze nachten en soms dagen in bed te liggen breekt er een nieuwe periode aan. Je bent er weer klaar voor, je hebt nieuwe energie. Je danst nog één keer alle frustraties van je af voor een nieuwe versie van jezelf!

Party Time’ draait om lust, seks en eenzaamheid; het nieuwe album gaat over dansen op een lege dansvloer en als je dan je plat op je gezicht valt, het misschien het beste is om gewoon te blijven liggen. In tien vlekkeloze popsongs neemt Eut je mee in een verhaal vol hartzeer, extase en tegen de stroom in gaan. ‘Party Time’ herbergt rauwe energie en is gefocust als een vlijmscherpe laser. EUT weergalmt klanken vanuit de 90s, van Blur tot The Cardigans, maar ook tijdgenoten zoals artrock-icoon St.Vincent. 

Het debuutalbum ‘Fool for the Vibes’, uitgebracht in 2018, bevestigde de voorspellingen dat EUT een van de meest opwindende nieuwe acts in Nederland was. Ze ontgroeiden deze onderscheiding al snel en speelden op internationale festivals zoals Great Escape Festival (Brighton, Verenigd Koninkrijk), Transmusicales (Rennes, Frankrijk), Eurosonic Noorderslag (Groningen, Nederland).

Terwijl ze naam bouwden met speelse, energieke singles is EUT meer dan pakkende melodieën. Luister goed en je zult horen dat het popfineer een Trojaans paard is voor de frustraties en teleurstellingen van de overgang naar volwassenheid. Door deze ervaringen binnenstebuiten te keren produceert EUT een rijk gelaagd geluid, vol emotie, dat zich perfect vertaald naar hun liveoptredens.

More news