EUT brengt nieuwe single 'It's Love (but it's not mine)' uit

De release valt samen met de band's aankomende clubtour die dit najaar zal plaatsvinden in de UK, Duitsland en Nederland

De uit Amsterdam afkomstige post-pop band EUT heeft haar gloednieuwe nieuwe single 'It's Love (but it's not mine)' uitgebracht. De track is het vervolg op het debuutalbum 'Fool For The Vibes' dat met lovende recensies werd ontvangen door NME, Clash Magazine, DIY, BBC Radio 1 en niemand minder dan rock icoon Iggy Pop. 

Het lied werd geschreven in de zomer van dit jaar en verder vormgegeven tijdens de vele live optredens die EUT deed tijdens hun festivaltour. Het nummer is uiteindelijk opgenomen door producer Simon Akkermans (Bombay, Amber Arcades) in zijn Epic Rainbow Unicorn Studio in Rotterdam, tijdens een van de meest intense hittegolven van het jaar 2019. 

Dynamisch als intrigerend, creërt het Nederlandse vijfstuk eeuwig jeugdige gitaarmuziek. Vorig jaar kwam het langverwachte debuutalbum 'Fool For The Vibes' uit, die zeer goed ontvangen werd door de Nederlandse pers. Zo stelde Trouw dat 'Nederland nu al te klein' is voor de band, kroonde NPO 3FM zowel de single 'Bad Sweet Pony' als 'Sour Times' tot megahit en kreeg de band lovende recensies in onder meer Volkskrant, OOR en Lust For Life.

Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn ze inmiddels fan van de Amsterdamse post pop band! Zo stond de band op de playlist bij Radio X, hadden ze veelvuldig airplay op BBC Radio 1 en draaide Iggy Pop de single Crack The Password in zijn programma op BBC Radio 6. 

Tourdata in Nederland:

13.12 - Patronaat, Haarlem
14.12 - Nieuwe Nor, Heerlen
15.12 - Effenaar, Eindhoven
20.12 - Burgerweeshuis, Deventer
21.12 - Rotown, Rotterdam 

More news