EUT brengt eerste volledig zelfgeproduceerde plaat 'Be My Reactor' uit

De Amsterdamse formatie zoekt binnen hun derde langspeler de diepten op. Perioden van depressie, breukups en hechte vrienden met suïcidale gedachten; dit zijn onderwerpen waar zangeres Megan de Klerk grip op probeert te krijgen binnen de nieuwe plaat. Ze vertelt, “Op deze plaat hebben we deze onderwerpen zonder angst onder ogen gezien en geconfronteerd, en daarbij hebben we geprobeerd taboes voor onszelf te doorbreken.”

Be My Reactor werd gemaakt tijdens het grootste deel van de corona-pandemie - een periode waar er plotseling niets was om naar uit te kijken. Dit inspireerde zangeres Megan om zich dieper tot haar persoonlijke leefomgeving te keren.

Gedurende het schrijfproces van het album werd het EUT-geluid opnieuw uitgevonden. “We kochten allerlei synthesizers en probeerden onszelf op een andere manier liedjes te leren schrijven. Daarom klinkt deze plaat anders; we werden gezogen in al die nieuwe instrumenten. Megan en ik hebben thuis de basis gelegd en met de band samen opgenomen in onze oefenruimte in plaats van een dure studio en producer in te huren.”, laat gitarist en producer Emiel de Nennie weten.

Deze gelaagde manier van opnemen en arrangeren hangt sterk samen bij de thema’s die Be My Reactor aankaart: dieper luisteren, dingen laten bezinken en leren volwassen worden. En dit durven uitdrukken met de onbezonnenheid die we van EUT gewend zijn. Megan vertelt, “Op eerdere platen wilden we misschien onze problemen wegdansen, feesten met energieke liedjes, maar tijdens het schrijfproces van Be My Reactor speelden veel emotioneel zware momenten die een plek moesten vinden; die het niet verdienden om naar de achtergrond te worden geduwd.”

Qua geluid heeft het album meer gemeen met schemering dan met de zonovergoten landschappen waar ze eerder het hof maakten. Het album kaart donkere thema’s aan zonder de pure lol van het schrijven op te offeren. “Op Be My Reactor proberen we ons met sexy en persoonlijke liedjes uit de put te trekken”, aldus Megan.

“I don’t know if I can win this / but I’m fearless”, zingt de zangeres koppig op Pink Riddles. Nog steeds Fool For The Vibes, maar nu met de nodige kilometers op de teller.

Tracklist:

  1. Step by Step
  2. Stoned
  3. Can't Stop Me
  4. San Francisco
  5. I'm Hungry
  6. Please Don't Look At Me
  7. My Imagination
  8. Pink Riddles
  9. This Could Be The Last Time
  10. In Time

Luister het volledige album hier

More news