Emil Landman kondigt album releaseshow aan

Om de release van zijn album 'February' te vieren, kondigt Emil Landman een livestream aan waarin hij zijn album live zal spelen vanuit zijn studio.

Eind maart bracht Emil Landman zijn album 'February' uit, een album waarin de luisteraar een nieuwe Emil Landman leert kennen. Landman dompelt zich onder in het onbekende. Hij vindt evenwicht tussen beukende drummachines en elektronische soundscapes. Echter verliest hij de popmelodieën waar hij om bekend staat niet uit het oog.

Als gevolg van de huidige COVID-19 maatregelen zat een live releaseshow er niet in, maar daar wist Emil wat op te verzinnen. Op 22 april, 20:30, zal Emil zijn nieuwste album live spelen vanuit zijn studio. De livestream is gratis te bekijken.

De livestream is op 22 april hier te bekijken

Emil Landman heeft zich van de koude winter tot en met de lente van 2019 laten inspireren door de bruisende muziek- en kunstscene van de Big Apple. Tijdens een fietstocht door de meest levendige delen van de binnenstad, vond Landman een geluid dat de kille, snelle, afstandelijkheid en drukte van Manhattan vat. Hoewel zijn stem nog altijd verfijnd is en je weet te raken, voelt zijn nieuwe muziek avontuurlijker, wilder en ongetemder aan dan zijn vorige platen.

Emil beschrijft zijn creatieve proces als één van loslaten; de muziek de ruimte te geven. Op ‘February’ liet hij dan ook de songs volledig de richting bepalen. Op 'February' deelt hij zijn ervaringen op het gebied van omgaan met angsten, zijn zorgen om de toekomst en het betekenisloze in de wereld. Zo opent de titelsong met:  “My mind get’s real dark, real quick, at the flick of a switch that’s it." 

Beluister 'February' hier

More news