Emil Landman komt vandaag met nieuw album

Vinter // Sommer vanaf vandaag overal te beluisteren.

Het nieuwe album Vinter // Sommer van Emil Landman is vandaag eindelijk uit. Om dit te vieren doet hij een Guinness World Record poging. Landman gaat proberen om het record te verbreken van meeste shows in twaalf uur. Hij gaat door het hele land in acht zalen een kwartier optreden. De opbrengsten van de concerten komen volledig ten goede aan Stichting Doe een Wens.

Emil Landman, de altijd enthousiaste romanticus, de nieuwsgierige avonturier, heeft met Vinter // Sommer zijn meest intieme, waarheidsgetrouwe plaat vormgegeven. Het nieuwe album heeft hij in twee sessies op het Noorse eiland Reinøya  geschreven. Het eiland Reinøya, gelegen aan de top van het Noordelijk halfrond, heeft een bijzondere eigenschap: in de winter is het hier uitsluitend donker, in de zomer uitsluitend licht. Het besef van tijd is op Reinøya dus nadrukkelijk anders dan in Landman’s thuisstad Utrecht. 

Bepakt met drie gitaren en twee koffers van ieder 23 kilo gevuld met; microfoons, speakers, kabels, en gitaar effecten vertrok Landman naar zijn uiteindelijke bestemming. Deze vond hij in een klein, houten huis op een heuvel, uitkijkend op de zee. Waarbij de donkere, met sneeuwstormen gevulde dagen voorbijvlogen tijdens het opnemen van Vinter, voelde het tijdens het maken van Sommer juist alsof de omgeving, vol groene en blauwe kleuren, bevroren bleef in de tijd. Als liedjesschrijver heeft hij altijd de goede gave gehad om de wereld mooier uit te beelden dan ze misschien daadwerkelijk is. Op Vinter // Sommer vindt de Utrechter echter troost in het omarmen van het moment zelf.

More news