Emil Landman brengt nieuwe single 'Rise & Fall' uit

Vandaag brengt Emil Landman zijn nieuwe single Rise & Fall uit. Het is de tweede single van zijn aankomende album February dat op 26 maart uit komt.

'Rise & Fall' gaat over goede vriendschappen. Emil vertelt: "Goede vriendschappen duren een leven lang. Zo zou iedereen een aantal mensen in hun leven moeten hebben waar ze lief en leed me delen. Zo heb ik een aantal mensen in mijn leven waarmee ik alles deel. We kennen elkaar door en door en alle belangrijke dingen in onze levens hebben we met elkaar gedeeld. Door te toeren en muziek te maken met elkaar bouw je echt een bijzondere band op mensen om je heen en samen worden we ouder. De veranderingen binnen onszelf zien we ook bij elkaar. We komen samen op en we gaan samen ten onder is ons motto. We rise and we fall."

Luister hier naar 'Rise & Fall'

'Rise & Fall' is de tweede single van het aankomende album ‘February’, een verassend Emil Landman album vol vernieuwing. De dagen van de singer-songwriter Emil Landman in een bloemenveld met een akoestische gitaar in de hand zijn voorbij. De nieuwe Emil Landman dompelt zich onder in het onbekende. Hij vindt evenwicht tussen beukende drummachines en elektronische soundscapes. Echter verliest hij de popmelodieën waar hij om bekend staat niet uit het oog. 

Emil beschrijft zijn creatieve proces als één van loslaten; de muziek de ruimte te geven. Tijdens het schrijven van ‘February’ liet hij dan ook de songs volledig de richting bepalen. Op 'February' deelt hij zijn ervaringen op het gebied van omgaan met angsten, zijn zorgen om de toekomst en het betekenisloze in de wereld. 

Emil vertelt: "Het is ongelooflijk spannend om de nummers terug te luisteren die in zekere zin door zichzelf zijn geschreven. En toch, zelfs nadat ik ze talloze keren heb gespeeld, opgenomen en beluisterd, ben ik nog steeds verbaasd over hoeveel unieke geluiden en eigenzinnige dingen we in deze producties hebben weten te stoppen. Het voelt gewoon als een grote, vrije zwevende muzikale trip die in een korte tijd is samengekomen."

Pre-save 'February' hier

More news