Emil Landman breekt wereldrecord

Op de dag dat zijn nieuwe album Vinter // Sommer verscheen, deed Emil Landman acht optredens in acht verschillende steden

Vrijdag 7 september 2018 zal voor Emil Landman als een extra bijzondere dag de boeken in gaan. Naast de release van het schitterende nieuwe album Vinter // Sommer deed Emil Landman namelijk een gooi naar het wereldrecord 'Most Shows in 12 Hours in Different Cities' voor het Guinness Book of World Records. Een flinke opgave, daar waar de organisatie tal van spelregels aan een poging verbonden heeft. Zo dienen alle optredens op minimaal 50 kilometer afstand van het voorgaande optreden zijn, moeten er bij alle optredens minstens tien betalende bezoekers zijn en dient een optreden minimaal 15 minuten te duren. 

Om 07.45 uur trapte Emil zijn dag af met een optreden bij Jan Willem Start op op NPO Radio 2. Vervolgens reisde Emil, op zijn motor, het hele land door om acht shows te geven in Vorstin Hilversum, Gigant Apeldoorn, De Pul Uden, 013 Tilburg, Bibelot Dordrecht, Paard Den Haag, TivoliVredenburg Utrecht en Paradiso-Noord Amsterdam. 

Met de acht shows die Emil op vrijdag 7 september gegeven heeft brak hij het huidige record, dat op zeven shows stond. Momenteel worden de criteria getoetst door Guinness, waarna Emil, hopelijk, officieel erkend zal worden als wereldrecordhouder.

More news