Elsa Birgitta Bekman tekent bij V2 Records

De eerste single van de Nederlandse zangeres met Frans/Zweedse roots verschijnt op 5 juli

Met trots kondigt V2 Records haar nieuwste signing aan: Elsa Birgitta Bekman (geboren 13 september 1991) is een Nederlandse zangeres, songwriter, multi-instrumentalist en regisseuse met Franse en Zweedse roots. Nostalgie, escapisme, romantiek en melancholie zijn de terugkerende thema's in haar muziek. De eerste single 'Once In My Life' verschijnt op 5 juli. 

Bekman groeide op in een dorp nabij de Noord-Hollandse stad Hoorn met haar ouders en oudere broer. Omdat haar moeder half Frans, half Zweeds is, brachten ze een groot deel van hun tijd bij familie in Frankrijk en Zweden door. Daar ontwikkelde ze, net als haar ouders, een grote liefde voor de natuur.

Tot het moment dat ze naar school moest sprak ze alleen Frans, de taal van haar moeder. Haar ouders spraken onderling voornamelijk Engels, en deze mengelmoes zorgde ervoor dat Bekman een fascinatie ontwikkelde voor taal, zowel gesproken als geschreven. Haar jeugd was verder gevuld met muziek. Door de brede smaak van haar ouders maakte ze al jong kennis met klassieke componisten als Mozart, Debussy en Satie, maar ook Ierse folk, new age en elektronische muziek van o.a. Jean Michel Jarre en Kraftwerk. Verder herinnert ze zich vooral Edith Piaf, Jacques Brel, Kate Bush en Supertramp.

"Na jaren van muzikale oriëntatie en het uitproberen
van verschillende genres wilde ik de muziek maken die het dichtst bij mijn hart
ligt en het meest overeenkomt met de persoon die eigenlijk altijd al ben
geweest sinds mijn kindertijd. Ik wil gewoon dingen creëren die helemaal 'mij'
zijn", aldus Bekman.

In april 2019 tekende Bekman bij V2 Records. Haar eerste single 'Once In My Life' zal op 5 juli 2019 gereleased worden.

More news