Elsa Birgitta Bekman deelt video van haar nieuwe single 'Waiting For You'

Het debuut album 'Once In My Life' zal begin 2020 verschijnen via V2 Records

De Nederlandse singer songwriter Elsa Birgitta Bekman heeft vandaag de video van haar derde single 'Waiting For You' uitgebracht. Ze heeft het nummer augustus 2016 geschreven tijdens haar vakantie in Zweden. Omdat ze in die tijd graag met muziek bezig wilde zijn bracht ze haar elektrische piano mee. Een maand ervoor ontmoette ze haar huidige vriend. Ze wist meteen dat hij anders was, de persoon op wie zij had gewacht. Dit nummer gaat dan ook over het vinden van de liefde van je leven, na jaren van zoeken, wachten en daten. Maar het gaat ook over de angst voor de pijn en teleurstelling die je zou voelen als de relatie stuk loopt.

De videoclip is gefilmd door degene waar het nummer ook over gaat, namelijk de vriend van Elsa, videograaf Harmen Commandeur. Het eerste idee voor het script ontstond tijdens een wandeling toen ze het kleine, rode verlaten vissershutje aan het meer zag staan in Värmland, Zweden. Ze heeft zich laten inspireren door klassieke sprookjes waarbij een prinses op haar prins wacht. Dit gebruikt ze als metafoor voor de tekst van het nummer waarin ze zingt over het vinden van de ware liefde. Hoe lang ze daar naar op zoek is geweest en hoe ze het nu denkt gevonden te hebben. Alhoewel het nummer 'Waiting For You' heet is er in de clip een moment waarin Elsa actief op zoek gaat, iets wat ook terugkomt in de tekst. De videoclip symboliseert daarom ook niet het passief wachten op de dag dat een prins op het witte paard je leven compleet maakt, maar meer het feit dat het vinden van ware liefde tijd en geduld nodig heeft en dat je het niet kunt forceren. De juiste persoon kan zomaar op je pad komen, door er zelf op uit te gaan, maar ook dankzij een beetje geluk en toeval. 

Bekman: “Tijdens de dagen dat we filmden was het extreem koud (-30 °C). Het dichtgevroren meer maakte geluiden die lijken op iets tussen walvisgezang en buitenaardse wezens. Het was angstaanjagend en betoverend tegelijkertijd, maar bovenal inspirerend.”

More news