Elsa Birgitta Bekman brengt de video van haar nieuwe single uit 'Desire Lines'

Het nummer is afkomstig van haar debuut album 'Once In My Life' dat begin 2020 zal verschijnen

De Nederlandse singer songwriter Elsa Birgitta Bekman heeft vandaag de video van haar tweede single 'Desire Lines' uitgebracht. De magische video was bijna 2 jaar in de maak en werd geïnspireerd door de film style van Wes Anderson. De beelden werden geschoten in Zweden en tonen het ouderlijk huis van Elsa dat is omgetoverd tot een poppenhuis. Het nummer is afkomstig van haar album 'Once In My Life' dat zal uitkomen in mei 2020. 

Bekman groeide op in een dorp nabij de Noord-Hollandse stad Hoorn met haar ouders en oudere broer. Omdat haar moeder half Frans, half Zweeds is, brachten ze een groot deel van hun tijd bij familie in Frankrijk en Zweden door. Daar ontwikkelde ze, net als haar ouders, een grote liefde voor de natuur.

Tot het moment dat ze naar school moest sprak ze alleen Frans, de taal van haar moeder. Haar ouders spraken onderling voornamelijk Engels, en deze mengelmoes zorgde ervoor dat Bekman een fascinatie ontwikkelde voor taal, zowel gesproken als geschreven. Haar jeugd was verder gevuld met muziek. Door de brede smaak van haar ouders maakte ze al jong kennis met klassieke componisten als Mozart, Debussy en Satie, maar ook Ierse folk, new age en elektronische muziek van o.a. Jean Michel Jarre en Kraftwerk. Verder herinnert ze zich vooral Edith Piaf, Jacques Brel, Kate Bush en Supertramp.

"Na jaren van muzikale oriëntatie en het uitproberen van verschillende genres wilde ik de muziek maken die het dichtst bij mijn hart ligt en het meest overeenkomt met de persoon die eigenlijk altijd al ben geweest sinds mijn kindertijd. Ik wil gewoon dingen creëren die helemaal 'mij' zijn", aldus Bekman.

More news