Eerste namen van de ecleptische line-up 'Nacht Van De Niemander'!

Ploegendienst, Rudeboy (Urban Dance Squad), Shamzon, Isma IP, Sinan Arat’s Sufidelica, Yallah! Yallah! en Ismaîl Mamo speelt ‘Zij stuurde mij een tikkie van 99 cent’

Op 30 december explodeert poppodium Luxor Live in Arnhem. Punk, psychedelica, dabke, hiphop, rock, soefimuziek, Arabische clubtunes en theater knalt van acht tot diep in de nacht van de verschillende podia in de Arnhemse poptempel. Aan het einde van dit jaar nog 1 keer dansen en beuken op onverwachte en geestverruimende klanken. Dit is pas de eerste aankondiging, er volgt nog meer!

Ploegendienst

Rapper Ray Fuego (SMIB) is een ongrijpbaar creatief fenomeen. Een zanger en tekstschrijver die zich echt eerlijk en hyperpersoonlijk durft te tonen. Met beukmachine Ploegendienst duikt hij - samen met artistieke heavy weights Bastiaan Bosma (Mich, Aux Raus), Bram Swarte (Malle Pietje en De Bimbo's) en Michiel Beffers (Firestone) - de 30e december vol op je muil en onderbuik. Met De Niemanders houden we van onverwachte combinaties en harde energie en we zijn dan ook blij en trots dat we Ploegendienst mogen ontvangen!

Rudeboy

Patrick Tilon aka Rudeboy zegt hoe het is. Muziek is zijn pad, hij is wars van dogma’s en hij duikt steeds weer op in nieuwe verrassende constellaties waarin hij zijn associatieve en poëtische licht laat schitteren. Rudeboy hoort bij de groten der Aarde en daarom zijn we met De Niemanders trots dat we twee nummers uit zijn oeuvre met hem mogen vertolken op 30 december.

Shamzon

Een Syrisch-Nederlandse livesensatie uit onze buurstad Nijmegen. De band rondom top 10 hit producer / meesterlijke toetsenist Abdul Rahim Al-Saleh (عبدالرحيم الصالح) maakt muziek vanuit de Arabische traditie. Sprankelend, hypnotiserend & super dansbaar. Klinkt als Rizan Said, Altin Gun en Omar Souleyman in 1 live band met westerse dance invloeden.

ISMA IP


Een fenomeen in de Somalische jeugdcultuur. Rapper ISMA IP bouwde zijn fanbase op terwijl hij als vluchteling de oorlog ontvluchtte. We ontmoetten hem met De Niemanders in het AZC en maakten enkele bezwerende songs met hem. Inmiddels bouwt hij aan zijn live carriere en we zijn trots dat we hem als solo act mogen ontvangen.

Sinan Arat’s Sufidelica

Sinan is een Turkse fluitist die vele werelden bewandeld. Of het nou met een psychedelische rockband, het Nederlands Blazers Ensemble of solo is: hij vindt onmiskenbaar zijn eigen plek en geluid in de muziek. Hij is een student en meester van vele blaasinstrumenten. Op 30 december neemt hij twee muzikanten en een danseres mee om ons te betoveren.

Yallah! Yallah!

Een lange dj set ramvol Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon, trap uit Syrië, Palestijnse hiphop. De beste vibes uit het Midden-Oosten en beyond.

Ismaîl Mamo speelt ‘Zij stuurde mij een tikkie van 99 cent’

Waar brengt de onwetendheid jou wanneer je net in een nieuw land belandt? De taal niet spreekt en de cultuur niet kent? Ismail leerde het land kennen door entertainment, en wij leren Ismail kennen door entertainment.

De Niemanders

Het muzikale collectief De Niemanders startte in 2018 in Nederlandse gevangenissen. Dit resulteerde in een bejubeld album dat in 2020 verscheen. Sinds december 2022 maken ze muziek in Nederlandse asielzoekerscentra met vluchtelingen. Een album is in ontwikkeling. Op 30 december hoor je gevangenissongs, sneak peeks van enkele AZC songs en 
songs met gast Rudeboy.

 

Bereid je voor op een muzikale explosie op 30 december, want de Nacht Van De Niemander brengt een eclectische line-up naar het poppodium Luxor Live in Arnhem. Dit is je kans om het jaar af te sluiten met een onvergetelijke nacht vol onverwachte en grensverleggende muziek.

Mis dit niet en bemachtig jouw tickets hier. De Nacht Van De Niemander belooft een avond vol muzikale avonturen te worden die je niet wilt missen!

More news