DEBUUTALBUM VAN PITOU IN HET VERSCHIET

Vandaag kondigt Pitou haar debuutalbum ‘Big Tear’ aan, welke zal verschijnen op 24 maart 2023. Het langverwachte debuut is een rijke en creatieve collectie songs, waarin zowel haar verleden in de klassieke muziek als de alt-pop terug zijn te vinden. Onverwachte melodielijnen, indrukwekkende harmonieën en klassieke instrumenten vormen het album, waarvan de singels ‘Big Tear’, ‘Angel’ en ‘Dancer’ recent zijn verschenen.

Van jongs af aan ontwikkelde de Amsterdamse Pitou een onverklaarbare interesse in klassieke muziek – ze was vaak bij de radio te vinden, op zoek naar een zender waarmee haar honger naar orkestrale geluiden en koren gestild kon worden. Met het Nationaal Kinderkoor had ze al optredens in bijvoorbeeld het Concertgebouw, het Berliner Philharmoniker en bij de doop van kroonprinses Amalia en timmerde zo op jongere leeftijd al flink aan de weg. Nu brengt ze zelf al een aantal jaar alt-pop uit waarin alle elementen en ervaringen uit haar muzikale verleden een plek krijgen en zorgen voor de karakteristieke sound van Pitou, zo ook op haar debuutalbum. Haar muziek viel bijvoorbeeld op bij Guy Garvey (Elbow) en The Independent.

Van jongs af aan ontwikkelde de Amsterdamse Pitou een onverklaarbare interesse in klassieke muziek – ze was vaak bij de radio te vinden, op zoek naar een zender waarmee haar honger naar orkestrale geluiden en koren gestild kon worden. Al op haar 10e kende ze nationaal succes door tweede te worden bij het Kinderen Voor Kinderen Songfestival, waarna snel een stap werd gemaakt naar het Nationaal Kinderkoor. Met optredens in bijvoorbeeld het Concertgebouw, het Berliner Philharmoniker en bij de doping van kroonprinses Amalia timmerde ze op jongere leeftijd al flink aan de weg. Na een periode onderdeel te zijn geweest van KOBRA, brengt ze samen met andere ex-leden van het Nationaal Kinderkoor al een aantal jaar alt-pop uit, waarin alle elementen en ervaringen uit haar muzikale verleden een plek krijgen en zorgen voor de karakteristieke sound van Pitou. Haar muziek viel bijvoorbeeld op bij Guy Garvey (Elbow) en The Independent.

Samen met de aankondiging van haar debuutalbum kondigt Pitou ook een Europese tour aan, welke na haar performance op het Groningse showcasefestival Eurosonic Noorderslag op 21 januari 2023, in april van start zal gaan in het Amsterdamse Bitterzoet.

21/01/2023  Eurosonic Noorderslag, Groningen (NL)
14/04/2023  Bitterzoet, Amsterdam (NL)
15/04/2023  MOMO, Rotterdam (NL)
18/04/2023  Paper Dress Vintage, Londen (UK)
23/04/2023  Artheater, Keulen (DE)
24/04/2023  Nochtwache, Hamburg (DE)
25/04/2023  Privatclub, Berlijn (DE)
27/04/2023  Le Pop Up, Parijs (FR)
28/04/2023  Botanique, Brussel (BE)
29/04/2023  Merleyn, Nijmegen (NL)

More news