De wederopstanding van The Grand East: 'Floor = Lava' brengt een nieuwe golf aan energie

The Grand East heeft een nieuwe samenstelling en een nieuwe sound: minder jams, meer songs. De hernieuwde glorie van de Overijsselse band is terug te horen op de nieuwe full-length plaat 'Floor = Lava'.

Met een vrijwel geheel vernieuwde formatie weet The Grand East hun muzikale licht nieuw leven in te blazen. Ze namen een radicale wending binnen hun creatieve proces en lieten gewoon de muziek stromen, zonder enige beperking. Het gevolg? Een gedurfde stap in het onbekende, zonder vrees om te experimenten en een nieuwe golf van energie. Ze noemen het de wederopstanding van een bijna geheel vernieuwde band.

Niet langer voelen ze zich gebonden aan de rigide 'regels' van de muziek die ze altijd volgden, maar in plaats daarvan omarmen ze nu alles wat ze zelf intrigerend, boeiend en uitdagend vinden. Ze weten nog wel waar ze vandaan komen, ze weten alleen de weg niet meer terug.

In dit nieuwe album verkent de band thema’s die weerspiegelen waar de wereld vandaag de dag mee worstelt: de tijd waarin we leven, de gevolgen van sociale media en de “nepheid” van de onlinewereld. Deze muzikale reis stelt hen in staat om deze moderne dilemma's een plek te geven, ze te onderzoeken en ze te uiten in hun unieke geluid. Maar dat is niet alles; ze hebben ook de blik gericht op hun liveshows. De songs zijn zo geschreven dat de heren, buitenom het brengen van een relevante boodschap, ook live een explosieve, meeslepende en dynamieke ervaring kunnen bieden aan hun fans.

'Floor = Lava' dient als metafoor voor alles wat tegenwoordig als fout wordt bestempelt en de manier waarop men afgerekend indien er niet aan meegedaan wordt zoals de maatschappij verwacht. 

The Grand East LIVE (BNL):

  • 13 oktober - Burgerweeshuis, Deventer UITVERKOCHT
  • 19 oktober - VERA, Groningen
  • 20 oktober - EKKO, Utrecht
  • 21 oktober - Merleyn, Nijmegen
  • 27 oktober - Rotown, Rotterdam
  • 26 januari - Paradiso, Amsterdam

More news