De soundtrack van DORIS is vandaag eindelijk uit

Vanaf vandaag is de door Helge gecomponeerde soundtrack overal te beluisteren!

Sinds de release van de speelfilm DORIS heeft Helge met wekelijkse single releases opgebouwd naar dit moment: de volledige soundtrack is vanaf vandaag volledig te beluisteren! In drie dagen had de speelfilm al een gouden status gekregen en na twee weken trokken ze ook al meer dan 200.000 bezoekers. Helge heeft de soundtrack zelf gecomponeerd, geschreven en opgenomen en heeft een veelzijdig doch samenhangend album gecreëerd. In januari begint de theatertour As waarin Helge samenwerkt met Dave Menkehorst en Paul de Munnik. 

Regisseur Albert-Jan van Rees was al bekend met eerder werk van Helge en benaderde de muzikant met de vraag of hij de soundtrack wilde verzorgen voor DORIS. Toen Albert-Jan vroeg of hij ook alle nummers wilde schrijven en inzingen, was Helge meteen verkocht. Een gewaagde keuze om maar één zanger op een soundtrack te hebben, maar een spannende uitdaging voor de songwriter.

De liedjes zijn op de film geschreven. Dit zorgt ervoor dat de songs verschillende karakters hebben. Tergelijkerijd is het duidelijk dat de stem en klankkleur van Helge de rode draad opleveren. De nummers staan aan elkaar verbonden doordat ze een verhaal vertellen dat paralel staat aan het verhaal van het hoofdpersonage. Doordat Helge aan het meebouwen was aan de film, heeft hij alles zelf ingespeeld en constant kleine dingen aangepast. Dit heeft er ook voor gezorgd dat alles soepel samenhangt. Het mixen van alle songs door Dave Menkehorst, heeft het geheel als album naar een prachtig productioneel niveau getild.

More news