Dawn Brothers delen nieuwe single en video

Vandaag brengen de Dawn Brothers hun nieuwe single en video 'Vista Cruiser' uit. Het is de eerste single in aanloop naar hun nieuwe album 'Dusk' dat op 16 juli zal verschijnen.

De band begon met het schrijven van Vista Cruiser vlak voordat de wereld in COVID-lockdown ging. Ze werkten de demo af op afstand, vanuit huis, waarbij ze elk hun instrumenten afzonderlijk opnamen en ze later samenvoegden als één geheel. De teksten zijn een hint naar de coming-of-age levensstijl bekend van 'That '70s Show', dat over een hoofdpersoon gaat die in gevechten verwikkeld raakt, de auto van zijn ouders leent en zijn middelbare schoolliefde najaagt. Het nummer is ontstaan uit een gitaarrif van Rafael. Samen met Bas stapelden hij meerdere gitaar dubs van die riff om de sound te krijgen die ze wilden en die terug te horen is op 'Vista Cruiser'.

Bekijk de video voor 'Vista Cruiser' hieronder en beluister hier

Na de succesvolle albums ‘Stayin' Out Late’, ‘Classic’ en ‘Next of Kin’ inclusief bijbehorende tournees door Europa en een optreden op het legendarische Americanafest in Nashville (TN), deden de Dawn Brothers een stapje terug. Net zoals voor de rest van de muziekindustrie werd het jaar 2020 volledig voor hen opgeschud, ze keerde zich naar datgene waar ze nog wel controleover hadden: muziek maken. De band maakte effectief gebruik van hun tijd door aan een nieuw albumte werken. Het resultaat, ‘Dusk’, bevat acht country-rock songs die voor de band vier jaar van broederschap en vriendschap vertegenwoordigen. Ze creëren met het album een sonische wereld waarbij de luisteraar zich als het ware op een zomerse dag aan het zwembad kan wanen.

Dawn Brothers trokken met een grote camper vol apparatuur naar een Petite Longère midden in de natuur in Frankrijk - ver weg van de bewoonde wereld. Samen met hun goede vriend Tim van der Burg maakte ze van de woonkamer een studio, ontvlamde ze de barbecue, wisselde hun spijkerbroeken in voor zwembroeken en begonnen met het opnemen van het album. Voor dit album is de band dan ook op zoek gegaan naar een nieuw geluid en een nieuwe manier van schrijven. In vergelijking met de vorige releases is het proces vande opnames van ‘Dusk’ beter afgestemd op hun visie van het creëren zelf. Het was voor de band belangrijk om bij dit album overdaad en gimmickste voorkomen. Dit resulteert in een zekere puurheid van het geluid en een simplistisch karakter van de nummers. Deze aspecten zijn duidelijk terug te horen in nummers als ‘Toss and Turning’, ‘In My Dreams’ en ‘Vista Cruiser’.

Het album 'Dusk' verschijntop 16 juli via V2 Records, pre-save het album hier.

More news