Dawn Brothers brengen nieuw album uit

Vandaag delen de Dawn Brothers hun vierde album 'Dusk'. Samen met het album delen ze ook de video voor hun nieuwste single 'In My Dreams'.

Na de succesvolle albums ‘Stayin' Out Late’, ‘Classic’ en ‘Next of Kin’ inclusief bijbehorende tournees door Europa en een optreden op het legendarische Americanafest in Nashville (TN), deden de Dawn Brothers een stapje terug. Net zoals voor de rest van de muziekindustrie werd het jaar 2020 volledig voor hen opgeschud, ze keerde zich naar datgene waar ze nog wel controle over hadden: muziekmaken. De band maakte effectief gebruik van hun tijd door aan een nieuw albumte werken. Het resultaat, ‘Dusk’, bevat acht country-rock songs die voor de band vier jaar van broederschap en vriendschap vertegenwoordigen. Ze creëren met het album een sonische wereld waarbij de luisteraar zich als het ware op een zomerse dag aan het zwembad kan wanen.

Ze trokken met een grote camper vol apparatuur naar een petite Longère midden in de natuur in Frankrijk - ver weg van de rest van de wereld. Samen met hun goede vriend Tim van der Burg richtten ze een studio in de woonkamer in, ontvlamde ze de barbecue, wisselde hun spijkerbroeken voor zwembroeken en begonnen met het opnemen van het album. Voor dit album is de band dan ook op zoek gegaan naar een nieuw geluid en een nieuwe manier van schrijven. In vergelijking met de vorige releases is het proces van het opnemen van 'Dusk' meer afgestemd op hun visie van creëren. De hoeksteen van dit album is de intolerantie voor overdaad en het vermijden van gimmicks. Dit resulteerde in een zekere puurheid van het geluid en het simplistische karakter van de nummers. Deze aspecten zijn duidelijk terug te horen in nummers als Toss and Turning, In My Dreams en Vista Cruise. Het album bevat acht country-rock songs, die voor de band vier jaar van broederschap en vriendschap vertegenwoordigen. Daarnaast creëren ze een sonische wereld  hun luisteraars van warme zomerdagen bij het zwembad zitten, waar men de drums en gitaren kan horen echoën door de vallei onder het huis waar 'Dusk' is opgenomen. 

Beluister 'Dusk' hier

Wie zei dat rootsmuziek nooit vernieuwend kan zijn? Terwijl de Dawn Brothers een authentieke benadering in muziek omarmen, zijn deze spelers stevig gefocust op het heden en de toekomst. Deze band pruttelt van de muzikaliteit: ze zouden twee Cola flesjes en een tandenborstel kunnen oppakken en het laten swingen. Gouden melodieën en ijzersterk samenspel vormen het onwrikbare fundament van de band. En met hun zangharmonieën knallen ze zo het glazuur van je tanden. Geen gimmick, show of schtick: de Dawn Brothers zijn het dichtst mogelijk bij de real deal.

Ze zouden je echter nooit iets van het bovenstaande vertellen: ze komen uit Rotterdam, een plek van nederigheid en nuchtere mensen. En het is deze combinatie van schijnbare nonchalance en volkomen vakmanschap die de Dawn Brothers zo verdomd heerlijk maakt om naar te kijken.

Sinds de release van hun debuutalbum Stayin' Out Late in 2017, toerde de band door Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Frankrijk, stonden ze op Oppikoppi festival in Zuid-Afrika en speelden ze op het legendarische Americanafest in Nashville, TN. In 2018 bracht de band hun tweede album 'Classic' uit, gevolgd door een headline tour in NL en Duitsland en twee support tours voor DeWolff, wat leidde tot het volgende:

Het 2019 project genaamd 'Next Of Kin', een samenwerking met een aantal van de beste roots/rock acts die Nederland te bieden heeft. Samen met DeWolff en Tim Knol leverden de Dawn Brothers een EP met zes nummers af, gevolgd door een headline tour door Nederland. Sindsdien werkte de Dawn Brothers aan het nieuwe album 'Dusk'. Nadat het album afgelopen februari klaar was, kondigde Levi Vis aan dat zijn dromen met betrekking tot de Dawn Brothers in vervulling waren gegaan. Hij verliet de groep voor een individuele weg in de muziek, zonder zijn broers. Tammo Deuling, die al jaren een goede vriend van de band is en tevens een groot talent heeft als bassist, zanger en songwriter, was de perfecte invulling om de band te versterken.

'Dusk' is vanaf vandaag overal te beluisteren. 

More news