Dawn Brothers brengen Next of Kin digitaal uit

All In Time werd geschreven en opgenomen met Tim Knol, DeWolff en diverse andere artiesten

Zaterdag verscheen Next Of Kin, de nieuwe EP van Dawn Brothers waarop de band samenwerkt met DeWolff, Tim Knol en diverse gastartiesten. De Record Store Day release verschijnt vrijdag ook digitaal, en de band geeft vandaag een voorproefje met de video voor All In Time.

Tussen 1989 en 1994 werd er op een paar plaatsen in Nederland een tiental kinderen op de verkeerde tijd en plek geboren: ruim 40 jaar te laat en zo'n 7000 kilometer te ver naar het oosten. Immuun voor de nukken, grillen en trends van hun eigen tijd -maar gewapend met een buitengewone hoeveelheid talent, visie en bovenal soul- groeiden deze misfits uit tot relatief volwassen wezens die als muzikale magneten tot elkaar werden aangetrokken. Vier van hen vormden de Dawn Brothers, drie van hen vormden DeWolff, twee van hen vormden Tangarine. Samen met Douwe Bob, Judy Blank, Tim Knol en een paar obscuurdere Nederlandse Swampers infecteerden zij -solo of in groepsverband- langzaam maar zeker het hele land met hun eigen Nederlandse Americana virus.

Wat al deze artiesten gemeen hebben is de onweerstaanbare drang om tijdloze muziek -ontstaan uit een onvoorwaardelijke en diepe liefde voor de Amerikaanse muzikale roots, gemaakt door mensenhanden, wars van trends en landsgrenzen- te maken. Wat zij vanaf nu gemeen hebben: één band. <insert bandnaam> is een bundeling van de muzikale superkrachten van al deze muzikale superhelden. Wat nou verkeerde tijd en plek? Dit is precies wat de wereld nu nodig heeft.

More news