Dawn Brothers afsluiter Once In A Blue Moon

De Rotterdamse band sluit met Next of Kin de Fueled by Lagunitas stage af

Op vrijdag 23 augustus verschijnt de deluxe edition van Next of Kin, een samenwerking tussen Dawn Brothers, DeWolff, Tim Knol en diverse bevriende Nederlandse rootsmuzikanten. Een dag later is de band afsluiter tijdens het festival Once In A Blue Moon, waar zij optreden op de Fueled by Lagunitas stage. Ook is Dawn Brothers de eerste Nederlandse band die in September op zal treden tijdens Americanafest in Nashville, het meest prestigieuse festival voor Amerikaanse muziekstijlen ter wereld.

Tussen 1989 en 1994 werd er in Nederland een tiental kinderen op de verkeerde tijd en plek geboren: ruim 40 jaar te laat en zo'n 7000 kilometer te ver naar het oosten. Immuun voor de nukken, grillen en trends van hun eigen tijd -maar gewapend met een buitengewone hoeveelheid talent, visie en bovenal soul- groeiden deze misfits uit tot relatief volwassen wezens die als muzikale magneten tot elkaar werden aangetrokken. Vier van hen vormden de Dawn Brothers, drie van hen vormden DeWolff, een van hen is Tim Knol en samen met andere Nederlandse 'Swampers' zoals Stefan Wolfs, David Gram en Merel Sophie infecteerden zij -solo of in groepsverband- langzaam maar zeker het hele land met hun eigen Nederlandse Americana virus.

Wat al deze artiesten gemeen hebben is de onweerstaanbare drang om tijdloze muziek -ontstaan uit een onvoorwaardelijke en diepe liefde voor de Amerikaanse muzikale roots, gemaakt door mensenhanden, wars van trends en landsgrenzen- te maken. Wat zij vanaf nu gemeen hebben: één band. Next Of Kin is een bundeling van de muzikale superkrachten van al deze muzikale superhelden. Wat nou verkeerde tijd en plek? Dit is precies wat de wereld nu nodig heeft.

Dawn Brothers live zien? Pak je agenda er snel bij en schrijf mee:

24/08 Dawn Brothers @ Strawberry Fields Festival, Dedemsvaart
24/08 Next of Kin @ Once In A Blue Moon, Amsterdam
14/09 Dawn Brothers @ Americanafest showcase @ The Basement East, Nashville (TN)
21/11 Next of Kin @ TivoliVredenburg, Utrecht
30/11 Dawn Brothers @ Muziekcentrum de Bosuil, Weert
06/12 Next of Kin @ Effenaar, Eindhoven
07/12 Next of Kin @ Hedon, Zwolle
08/12 Next of Kin @ Boerderij, Zoetermeer
12/12 Next of Kin @ Volt, Sittard
13/12 Next of Kin @ Luxor Live, Arnhem

More news