Cristóvam deelt nieuwe single ‘The Spin’ met bijhorende lyric video

Vandaag is de nieuwste single van Cristóvam uitgekomen. Eerder dit jaar tekende de singer-songwriter bij V2 Records.

‘The Spin’ is geïnspireerd door het levensverhaal van een koppel met wie Cristóvam goede vrienden is. “Beiden waren verpleegsters werkzaam op een palliatieve zorgeenheid in België. Tijdens hun werk hadden ze elke dag te maken met mensen die het einde van hun leven naderden en die die spijt hadden geen risico's te nemen toen ze die kans nog hadden” vertelt hij, “de spijt van die mensen bracht hen zo ver dat ze op een dag allebei het gevoel hadden dat ze hun leven volledig moesten veranderen om niet met precies dezelfde gevoelens te eindigen, dus besloten ze om hun eigen stabiele professionele carrière te laten vallen en verder te gaan. Het avontuur van het najagen van hun dromen. Dit nummer gaat over de ups en downs van die reis. Het gaat over hun aanstekelijke energie, liefde en onwankelbare overtuiging dat het ooit goed zou komen.”

Luister hier naar 'The Spin'

‘The Spin’ is geproduceerd door singer-songwriter en multi-instrumentalist Tim Hart. In 2017 heb ik een paar shows gedaan met Tim Hart en Stu Larsen in Portugal. We werden vrienden en hielden sindsdien contact. Dit jaar begonnen Tim en ik te praten over de mogelijkheid om ooit samen te werken. Een paar maanden later nam ik in mijn eentje “The Spin” op en realiseerde ik me dat ik echt van dit nummer hield in een meer uitgeklede en warm klinkende productie, en ik wist toen precies wie ik daarvoor moest bellen,” vertelt Cristóvam over de samenwerking, “Tim sprong gelijk aan boord. Ik nam nylon gitaar en zang op en er kwam een ​​vriend langs om banjo in mijn studio te spelen. Ik stuurde die nummers vervolgens naar Tim in Australië, die drums, vocale harmonieën, piano en toetsen opnam. Diezelfde week ging Tim ook opnemen met Boy and Bear in Sydney, dus besloot hij een extra dag in de studio te boeken om het te mixen. Het was een geweldige ervaring. Ik denk dat hij echt begreep waar ik voor ging en het fantastisch heeft gedaan om het te produceren.

Cristóvam werd geboren tussen het diepe blauw van de Atlantische Oceaan en het groen van de prachtige Azoren-eilanden in Portugal. Zijn grootvader was een echte radiopionier die de op een na oudste radio van de Atlantische Oceaan begon en een enorme platencollectie achterliet. Tijdens zijn jeugd, werd Cristóvam overal omringd door muziek en hij vond het absoluut geweldig. Dag en nacht speelde er muziek door de oude jukebox van zijn familie, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij zelf muziek wilde spelen.; zo begon hij op 11-jarige leeftijd met het schrijven van muziek. 10 jaar later, op 21-jarige leeftijd, had hij al 3 muziek- en songwritingwedstrijden gewonnen.

In 2015 begon hij met het opnames van zijn debuutalbum ‘Hopes & Dreams’, wat in 2018 uitkwam. In 2019 bracht Cristóvam zijn single ‘Red Lights’ uit en toerde uitgebreid door Europa als support voor onder meer Stu Larsen, Tim Hart (Boy & Bear) en Scott Matthews.

More news