Con Brio sluit pakt met Lyrics Born

Luister nu naar de single Mistakes

Samen met rapper Lyrics Born tourt soul/rock band Con Brio dit najaar langs de Amerikaanse oostkust. Ter promotie van deze tournee verschijnt vandaag de track 'Mistakes'. Check de tourdata onder dit blogbericht.

Vanaf het moment dat Con Brio het podium deelde met Lyrics Born, in Amory (Oregon, 2017), wisten zij dat ze met hem samen wilde werken. "De hele avond was één groot feest", vertelt drummer Andrew Laubacher. "We hebben na die show nog lang backstage gechilled en de vibe was fantastisch, waarna we al snel spraken over het samen schrijven aan nieuwe muziek".

Toen de twee uiteindelijk samen in Con Brio's studio samenkwamen om daar op te nemen, ontstond een magisch moment. "Er zijn veel verschillende persoonlijkheden in onze band", vertelt Andrew. "Dat is natuurlijk een kracht, maar het is daarnaast ook een hele opgave om iedereen om één lijn te krijgen. We zijn daarom altijd erg nerveus bij schrijfprocessen, en in dit geval natuurlijk al helemaal omdat er iemand van buitenaf bij betrokken was". Uiteindelijk viel die ego strijd zeer mee. "Niemand had een ego, we pushten elkaar alleen maar om beter te worden en om het maximale uit dit proces te halen. Het was waanzinnig om mee te maken hoe al die puzzlestukjes samen leken te vallen."

Nog steeds nagenietend van de release van het meest recente studio album 'Explorer' kan Con Brio niet wachten om samen met Lyrics Born op tournee te gaan. "Deze shows worden sweaty, luidruchtig en fun!", sluit Laubacher af.

Con Brio x Lyrics Born 'Sundown Tour'
02 OKT - Brooklyn Bowl, Brooklyn NY
03 OKT - The Warehouse, Fairfield CT
04 OKT - Port City Music Hall, Portland ME
05 OKT - Once Ballroom, Somerville MA
09 OKT - Milkboy, Philadelphia PA
10 OKT - The Hamilton, Washington DC
11 OKT - The Broadberry, Richmond VA

More news