Con Brio is Too Lit 2 Quit

Bekijk de nieuwe video en check de Nederlandse tourdates

Vorige maand verscheen Explorer, het langverwachte album van Con Brio.
Explorer bouwt voort op het succes van debuutplaat Paradise uit 2016 en dient als een soort van reisverslag - een reflectie over de twee jaar van bijna non-stop touring in navolging op het succes van hun eerste album. Con Brio gaat op het nieuwe album een stap verder en breidt hun rauwe energie en retro stijl uit met een verrassende meer contemporary sound. Vandaag komt de band met een nieuwe video voor de single Too Lit 2 Quit.

Con Brio werd in 2013 opgericht door zeven muzikanten met verschillende achtergronden maar een gemeenschappelijke liefde voor de energieke Bay Area funk en psychedelische soul. Al gauw veroverden ze met hun sensationele live shows de US en daarna Europa en Japan waar hun hardcore funk sound in de traditie van Sly & The Family Stone lovende kritieken kreeg. De aanstekelijke soul/r&b songs en krachtige teksten over onrechtvaardigheid en de Black Lives Matter movement maakten van hun eerste album Paradise (2016) een inspirerend en succesvol debuut.

In hun relatief korte bestaan heeft Con Brio een indrukwekkende live reputatie opgebouwd. Na de release van hun eerste album speelden ze de grote festivals in Japan, Canada, US en Australië. In de US leverde hun dat de titel 'Best new live band in America' op en de Nederlandse vakpers noemde Con Brio een van de grote verrassingen van North Sea Jazz 2016.

Dit najaar speelt Con Brio nog drie shows in Nederland:

10.10 | Lantaren Venster, Rotterdam
11.10 | Bitterzoet, Amsterdam
12.10 | Doornroosje, Nijmegen

More news