Ciao Lucifer komt met 'Good News' over hun aanstaande album

'Good News' verschijnt op 26 augustus 2022

Ciao Lucifer, bestaande uit middelbare schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits, bracht de afgelopen maanden al diverse tracks uit waaronder 'Too Late To Die Young', 'So Slow' en 'Closer'. Nu kondigt het indie-popduo met trots 'Good News' aan. Het album verschijnt op 26 augustus 2022, via V2 Records.

"We wilden zo lang mogelijk jongens blijven, omdat mannen zo kut zijn. Maar ja."
 
Op ‘Good News’ besluit Ciao Lucifer dat het de hoogste tijd is om hun mannelijkheid te accepteren. Ze zingen “It’s too late to die young”, maar ze willen dan wel op hun eigen manier volwassen worden. “De grootste angst is Don Draper”, zegt Marnix, “We willen openlijk leren praten over onze emoties, dromen en behoeftes.”

In 13 heerlijke indie-popliedjes omschrijven de mannen waar ze naartoe willen groeien. Het liefst sterk, kwetsbaar, meevoelend, eigenzinnig, betrouwbaar en avontuurlijk. Allemaal tegelijk. De plaat kende een obsessief opnameproces maar het resultaat is vrolijk en energiek. Pas als je beter gaat luisteren hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben. Willem licht toe: “We voelen ons niet te cool om een ‘feelgood band’ te zijn, maar eigenlijk zingen we over hele persoonlijke dingen. Als het eindresultaat is dat we mensen blij maken en kunnen laten dansen, dan is het wat ons betreft: mission accomplished.’’

Er valt veel te ontdekken op 'Good News': olie om de heupen los te gooien, stof om over na te denken en teksten om al bij de eerste keer mee te zingen.

Begin 2022 bracht Ciao Lucifer hun nieuwe track 'Trip' uit via Soundcloud. Het feelgoodnummer sloeg direct aan. Hierop volgden de singles 'Too Late To Die Young', 'So Slow' en 'Closer' en brachten ze twee videoclips uit.

De videoclip bij de single 'So Slow', een track die gaat over de lange wachtrijen voor mentale zorg, werd goed ontvangen en trok de aandacht van onder andere 3voor12 en Alt77. De andere singles werden opgepikt door maar liefst veertig internationale indie-blogs, waaronder Dansende Beren, Secret Eclectic en Niche Music.

Luister hier de singles 'Too Late To Die Young''So Slow' en 'Closer' 

More news