Christóvam tekent bij V2 Records

Met trots kondigt V2 Records haar nieuwste signing aan: Cristóvam!

Cristóvam werd geboren tussen het diepe blauw van de Atlantische Oceaan en het groen van de prachtige Azoren-eilanden in Portugal. Zijn grootvader was een echte radiopionier die de op een na oudste radio van de Atlantische Oceaan begon en een enorme platencollectie achterliet. Tijdens zijn jeugd, werd Cristóvam overal omringd door muziek en hij vond het absoluut geweldig. Dag en nacht speelde er muziek door de oude jukebox van zijn familie, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij zelf muziek wilde spelen.; zo begon hij op 11-jarige leeftijd met het schrijven van muziek. 10 jaar later, op 21-jarige leeftijd, had hij al 3 muziek- en songwritingwedstrijden gewonnen.

In 2015 begon hij met het opnames van zijn debuutalbum ‘Hopes & Dreams’ in de legendarische Namouche studio's in Lissabon waar Pedro Varela (regisseur) destijds een van zijn tv-series aan het opnemen was en zijn muziek tegenkwam. Een jaar later bracht Cristóvam zijn eerste solo-single ‘Walk in the Rain’ uit. De single was te zien in de Portugese kaskraker ‘A Canção de Lisboa’ op uitnodiging van Varela. Sinds die eerste samenwerking zijn Cristóvam en Varela goede vrienden geworden en hebben ze samengewerkt aan verschillende projecten voor veel grote merken in en buiten Portugal, waarbij Cristóvam soundtracks voor zijn films creëerde.

In 2018 werd ‘Hopes & Dreams’ uitgebracht met de single ‘Faith & Wine’. Met datzelfde nummer behaalde Cristóvam een ​​1e prijs op de International Songwriting Competition. Het jurypanel bestond onder meer uit Tom Waits, Keane, Bastille, Lorde, naast vele andere geweldige acts en een lange lijst van leidinggevenden uit de branche (Warner, Interscope en Island). Zijn nummer 'Faith & Wine' slaagde erin om de eerste prijs te winnen in de categorie "Unsigned Only" en om een ​​eervolle vermelding te ontvangen in de categorie "Folk / Singer-songwriter".

In 2019 bracht Cristóvam zijn derde single ‘Red Lights’ uit en toerde uitgebreid door Europa als support voor onder meer Stu Larsen, Tim Hart (Boy & Bear) en Scott Matthews.

Dit jaar, als zijn eigen therapeutische manier om met de pandemie om te gaan, schreef Cristóvam het nummer ‘Andrà Tutto Bene’ en nam het op. ‘Andrà Tutto Bene’ werd uitgebracht via Universal Music Portugal en ging viraal met meer dan 400 radio's die het over de hele wereld uitzenden. Het nummer werd al snel bekend als het "quarantaine anthem" en de video was meteen een succes met optredens op tv-nieuwsuitzendingen in verschillende landen en duizenden Instagram- en Facebook-shares op pagina's van internationale influencers. Ook won Cristóvam in 2020 twee internationale Portugese muziekprijzen (popprestaties en lied van het jaar).

More news