Caspar Auwerkerken eert de natuur met nieuwe single 'Untitled'

Zonder ook nog maar één single te hebben uitgebracht, wordt Caspar Auwerkerken al in 2021 door de muziekblogs Dansende Beren en Luminous Dash uitgeroepen tot één van de meest spraakmakende talenten van België. Enkel gewapend met een gitaar en zijn prachtige stemgeluid mag de 22-jarige singer-songwriter de voorprogramma’s verzorgen van onder meer Portland, Meskerem Mees, Mauro Pawlowski en Admiral Freebee.  

Wanneer muzikant en producer Orson Wouters (Aili, Transistorcake) zijn pad kruist, wordt het al snel duidelijk dat zij een match made in heaven zijn. Samen duiken ze de studio in met als resultaat de prachtige debuutsingle 'Hyacinth' die in februari 2022 gereleased wordt. Zijn wondermooie stem – soms neigend naar Thom Yorke, Sophia of The Bony King of Nowhere - wordt overgoten met dromerige arrangementen en minimalistische soundscapes. 

Zijn nieuwe sigle ‘Untitled’ is een ode aan de natuur. “’Untitled’ is een song die ik schreef in mijn slaapkamer, het nummer ontstond eigenlijk heel spontaan en natuurlijk,” licht Caspar toe. “Met ‘Untitled wil ik me richten tot alle klimaatonkenners die hun schuldgevoelens zo gemakkelijk weg lijken te kunnen stoppen. Het is een protest tegen alle politieke leiders die alleen aan geld en zichzelf denken in plaats van onze mooie wereld.”

“Ik haalde veel inspiratie uit Henry David Thoreau’s ‘Walden’ en ‘Civil Disobedience’: een tekst als een ode aan de natuur, het spirituele leven en als protest tegen immorele regeringen,” gaat Caspar verder. “Bewust leven doe je in harmonie met je spirituele zelf. ‘Untitled’ is een ode aan de natuur en haar overweldigende schoonheid.”

Luister hier naar de nieuwe single ‘Untitled’.

More news