Caroline van der Leeuw kondigt nieuw project The Jordan aan

Debuutalbum ‘Nowhere Near The Sky’ verschijnt op 10 februari 2023

De mysterieuze nieuwe artiest The Jordan had al meer dan 500.000 streams op haar eerste twee tracks ('You Don't Even Know Me' en 'Naked in the Sun'), ondanks dat niemand iets van haar wist en ze slechts minimaal aanwezig was op social media. Tot nu. De grote reveal is hier: The Jordan is de Nederlandse zangeres en songwriter Caroline van der Leeuw, vooral bekend als de stem van Caro Emerald.
Hun vele prestaties omvatten onder andere het platina debuutalbum 'Deleted Scenes From The Cutting Room Floor', de UK #1 opvolger 'The Shocking Miss Emerald', een show op Glastonbury's Pyramid Stage, en het uitverkopen van London's prestigieuze Royal Albert Hall.

Met de onthulling komt ook de aankondiging van het debuutalbum ‘Nowhere Near The Sky' van The Jordan, dat op 10 februari 2023 uitkomt via Cooking Vinyl/V2 Records. Ook brengt ze vandaag haar nieuwe single ‘The Room’ uit, met bijbehorende video die je hier bekijkt.

 Met 'Nowhere Near The Sky' geeft Caroline een stem aan haar artistieke wensen en ontwikkeling. Het debuutalbum vormt een nieuw hoofdstuk in haar carrière waarbij ze een nieuwe naam introduceert, een nieuw geluid laat horen. Het is haar zoektocht naar totale openhartigheid en de onverbloemde waarheid. Haar zang is zuiverder en krachtiger dan alles wat ze ooit eerder heeft opgenomen. Een mix van frisse trip-hop en folk-tronic hullen haar stem in magie en mysterie. 

Caroline vertelt: "De vrijheid om met een nieuwe naam te beginnen is enorm - het vertelt mensen meteen dat dit een gloednieuwe start is. Een ander alias nemen dat een beetje klinkt als Caro Emerald zou te verwarrend zijn geweest. Maar ik wilde niet iemand anders 'worden', ik wilde gewoon mezelf zijn. En dat komt tot uiting in de keuze van de naam The Jordan. Het is een verwijzing naar de buurt waarin ik opgroeide, en waar ik voor het eerst ontdekte dat ik een stem had." 

‘Nowhere Near The Sky' is het product van Caroline's koortsachtige creativiteit, een uitstorting van songwriting die uitdrukt wie ze werkelijk is - de focus ligt volledig op de muziek in plaats van op de marketing. De thema's weerspiegelen haar nieuwe kijk op het leven, met kwesties als identiteit, een nieuwe start, zelfbeschikking en empowerment als terugkerende motieven op de plaat. Het album is geproduceerd door de Ivor Novello winnaars David Kosten (Bat For Lashes, Everything Everything, Chris Martin) en Eg White (Florence + The Machine, Sam Smith), plus Wieger HoogendorpRobert Biesewig en Wouter Hardy. Portishead's Adrian Utley heeft ook bijgedragen aan een aantal van de tracks.  

The Jordan's nieuwe single 'The Room' zorgt als openingstrack voor een wonderlijke introductie van het album. Aanvankelijk is het spaarzaam, met The Jordan’s verleidelijke vocale verheerlijking van de levensbevestigende rush van liefde en lust in al zijn glorie. Vanuit die etherische opening stijgt het op tot een glorieuze, koorachtige muur van geluid met een spirituele ambiance. In de begeleidende video onthult Caroline zichzelf voor het eerst als The Jordan, terwijl ze beide partners binnen een koppel belichaamt. 

Ze voegt eraan toe: "'The Room' beschrijft de meest pure vorm van intimiteit tussen twee mensen. Het kunnen geliefden zijn, getrouwd zelfs, maar het kunnen ook gewoon twee vreemden zijn die elkaars pad kruisen. Wat de context ook is: ze zijn hier, in één kamer, samen. Ze voelen zich intens verbonden."  

The Jordan geeft een voorproefje van het album door twee speciale intieme debuutshows te spelen deze zomer. Eerst in London's Tabernacle op 13 september, daarna volgt op 16 september een show in Bitterzoet Amsterdam.

‘Nowhere Near The Sky’ tracklist: 

 

 1. ‘The Room’

 2. ‘What Was, Was Not’

 3. ‘Naked in the Sun’

 4. ‘Best Damn Day’

 5. ‘Temptation’

 6. ‘Memento’

 7. ‘I’m Not Sorry’

 8. ‘You Don’t Even Know Me’

 9. ‘Waste Me’

 10. ‘Someone New’

 11. ‘Nothing New’ (ft. Koen De Witte)

 12. ‘You Will Never Make Me Cry Again’

 13. ‘A Price To Pay’

 14. ‘Catwalk’

 15. ‘Mmm’

More news