Blaudzun start de pre-order van zijn nieuwe album

‘Lonely City Exit Wounds’ verschijnt op 21 januari 2022 via V2 Records

Geschreven alsof het zijn laatste album is, met de gedrevenheid van een debuut; Blaudzun is terug en presenteert in januari Lonely City Exit Wounds, misschien wel zijn meest urgente en troostvolle plaat ooit. Het album werd geschreven in een tijd waarin alles ineens tot stilstand kwam en de vaart der volkeren werd verstomd door een oorverdovende stilte. Vanuit deze stilte ontvouwt zich nu een nieuwe tijd, vereeuwigd door Blaudzun in 12 puntgave songs.

Het album voelt als een bundel verhalen over een grote stad en de levenservaringen van de mensen die er wonen. Sommigen arriveren, velen verblijven en anderen vertrekken, ieder met een eigen achtergrond en verhaal. Het maakt de stad tot wat het is en de mensen tot wie ze zijn. De twaalf songs laten zich beluisteren als een tijdsopname van een moment uit zo’n leven.

De openings track Lonely City Exit Wounds start waar Blaudzun was gebleven, een groots en filmische song die de kaders schetst voor een nieuwe tijd. Daarvan uit neemt hij de luisteraar mee langs zijn beste popsongs ooit; de troost van Closer, de ode die Real Hero is en het vergezicht dat Wide Open schets. Een vergezicht van troost tot hoop; Lonely City, Exit Wounds is een document van het nieuwe decennium.

“De songs op dit album hebben soms de schijn van opgewektheid maar zijn in de kern angstaanjagend. Pas nadat je dat ondergaat en meemaakt, is er een kans dat je hun ware aard ontdekt en wellicht troost vindt. Dat hoop ik tenminste.” – Blaudzun.

Pre-save het album 'Lonely City Exit Wounds' hier

Over Blaudzun
Songwriter en zanger Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op niet alleen de Nederlandse maar ook de Europese popmuziek gedrukt. Sinds de release van ‘Seadrift Soundmachine’ in 2010, hebben Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. De release van ‘Heavy Flowers’ (2012) behaalde de gouden status in Nederland en werd gevolgd door twee jaar van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Blaudzun speelde op festivals in Europa en de VS, zoals; Sziget, CMJ, SXSW, Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands. Hij ontving vele awards, waaronder de Dutch Public Broadcasting Award voor ‘Beste Album van het Jaar 2012’, Edison Award voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor ‘Beste Alternatieve Act’.

Het album 'Promises of No Man's Land' bereikte #1 in de Nederlandse Album top 100 en #6 in de Belgische hitlijsten in 2014. De eerste single en titeltrack 'Promises of No Man's Land' boekte veel succes op 3FM en Studio Brussel (BE). De song werd geselecteerd als slotlied voor het dagelijkse Olympische tv-programma ‘NOS Studio Sport Winter’ tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Eind 2016 bracht Blaudzun de eerste van zijn drieluik Jupiter: Jupiter Part I uit. Volgens Rolling Stone Germany was de plaat "... een echt krachtig muzikaal statement." Het laatste deel van de Jupiter-serie met de titel _UP_ (2018) bevatte de indiehit ‘Hey Now’.

Blaudzun is volop live te aanschouwen met data in o.a. Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Nijmegen. Voor de volledige tourlijst zie www.blaudzun.com.

More news