Blaudzun kondigt album release en clubtour aan

Het nieuwe album van Blaudzun heet 'LONELY CITY EXIT WOUNDS' en verschijnt op 21 januari 2022 via V2 Records.

Vandaag kondigt de zanger deze datum en een bijbehorende internationale clubtour aan. De Nederlandse zanger trapt af in zijn hometown Utrecht en geeft daarna nog achttien concerten in onder meer Amsterdam, Berlijn, Brussel en Antwerpen. Tickets voor deze concerten zijn nu in de verkoop.

Na een periode van relatieve stilte maakte Blaudzun afgelopen maanden indruk op radio en tv met zijn nieuwe single 'REAL HERO'. Het lied was onder meer Topsong bij Radio 2 en kreeg ook veel airplay in Duitsland. Tien dagen geleden dropte hij een tweede albumtrack 'RUNNING TO MEET THE SUNDOWN'. Na de zomer volgen nog enkele songs voordat op 21 januari het album verschijnt.

Afgelopen twee weken speelde Blaudzun met zijn band eenentwintig voorstellingen op diverse Nederlandse podia. Tijdens deze zogenaamde Backstage Sessions kregen bezoekers een kijkje in zijn muzikale keuken. “Om in intieme sfeer te vertellen over hoe ik schrijf en welke reis een song maakt van pril idee tot albumtrack is blijkbaar iets dat veel mensen kon interesseren”, aldus Blaudzun. Tijdens de Backstage Sessions speelde hij verschillende nieuwe songs. Artiest en publiek genoten van het weerzien na lange tijd en passie en energie knalden van het podium af. Blaudzun: “Dit experiment is zeker geslaagd, maar ik kijk wel uit naar het moment dat de stoelen aan de kant gaan en het publiek weer dansend en zingend voor het podium kan bewegen. Dat is toch de mooiste manier om een concert te beleven zowel op het podium als vanuit de zaal.”

De tourlijst voor de albumpresentaties bevat ook speeldata in België en Duitsland. Door de reisbeperkingen en gesloten podia is het straks bijna drie jaar geleden dat de Nederlandse zanger in de buurlanden speelde. Blaudzun: "Ik houd van Vlaanderen en Duitsland en de concertbeleving aldaar. Herinneringen aan de vele shows in Brussel en Berlijn en ook de optredens op Southside en Rock Werchter koester ik. Ik tour er graag en hoop bekende en nieuwe gezichten tegen te komen in het publiek."

More news