Blaudzun deelt nieuwe EP met intieme opnames van album 'LONELY CITY EXIT WOUNDS'

Op 21 januari bracht Blaudzun zijn inmiddels achtste studio album 'LONELY CITY EXIT WOUNDS' uit. Vooraf gegaan door meerdere singles waaronder 'REAL HERO' en 'WIDE OPEN' en diverse radio- en TV-opnames, is 'LONELY CITY EXIT WOUNDS' een nieuwe mijlpaal voor Blaudzun.

Geschreven alsof het zijn laatste album is, met de gedrevenheid van een debuut, is het misschien wel zijn meest urgente en troostvolle album tot nu toe. Geschreven in een tijd waarin alles tot stilstand kwam en de vaart der volkeren werd verstomd door een oorverdovende stilte. Vanuit deze stilte ontvouwt zich nu een nieuwe tijd, vereeuwigd door Blaudzun in 12 puntgave songs.  

“De songs op dit album hebben soms de schijn van opgewektheid maar zijn in de kern angstaanjagend" aldus Blaudzun. "Pas nadat je dat ondergaat en meemaakt, is er een kans dat je hun ware aard ontdekt en wellicht troost vindt. Dat hoop ik tenminste.”

In samenwerking met het Berlijnse radiostation Flux FM maakte Blaudzun prachtige intieme opnames van een aantal nummers van het album 'LONELY CITY EXIT WOUNDS' waaronder 'SAVE ME', 'WIDE OPEN', 'REAL HERO' en de hit uit 2018 'HEY NOW'.

Over de afgelopen weken bracht Blaudzun deze intieme opnames uit op de digitale platformen en vandaag worden deze gebundeld tot een prachtige EP; 'Blaudzun – Flux FM Sessions'.

Luister hier naar de 'Flux FM Sessions' EP 

More news