Beharie deelt nieuwe single 'Oh My God' en kondigt album aan

Het eerste wat opvalt aan de Noorse artiest Beharie is zijn warme, rijke stem. Als je hem niet kent, zou je denken dat hij er al een heel leven in de muziek op heeft zitten, maar Beharie staat nog maar aan het begin. In 2019 debuteerde hij met een zelf getitelde EP, gevolgd door ‘Beharie // Beharie’ (2021) en ‘Beharie, The Third’ (2022). Later dit jaar vult Beharie zijn muzikale oeuvre aan met het nieuwe album ‘Are You There, Boy?’ en vandaag brengt de Noor de single ‘Oh My God’ uit.

De naamgeving van zijn EP’s mag dan geen originaliteitsprijs verdienen, zijn muziek doet dat wel: Beharie laveert ontspannen en vol zelfvertrouwen tussen vintage soul/r&b en moderne indiepop. Een talent om in de gaten te houden, niet voor niets dat hij op ESNS 2023 stond en 24 april live speelt in TivoliVredenburg te Utrecht waar Beharie het podium zal delen met Judy Blank voor een duet. 

Diepgeworteld in het indie en soul landschap vind je Beharie. Een jonge jongen met een oude ziel. Een jongen die balanceert tussen het zoeken naar zijn identiteit en onafhankelijkheid. Op het aankomende album ‘Are You There, Boy?’ vertelt Beharie het verhaal van zijn eigen, complexe karakter, zijn zelfverzekerdheid, emotionaliteit, onzekerheid, nieuwsgierigheid en liefde. Het album beschrijft met behulp van bijzondere harmonieën zijn verlangen naar echte verbintenis. Verbintenis met zichzelf en met een ander.

Hoewel het nog vroeg in zijn carrière is, heeft Beharie met zijn tweede EP 'Beharie // Beharie' een nominatie voor de Noorse equivalent van een Grammy Award, de Spellemann Award, op zijn naam staan en is hij dit jaar voor de tweede keer genomineerd voor de prestigieuze prijs. Ook heeft hij het afgelopen jaar door heel Europa gereisd als support act van William Fitzpatrick en zal hij volgende maand als support act optreden voor de Deense artiest Nicklas Sahl.

Met zijn vermogen om emoties te uiten, verpakt in warme, soulvolle en tijdloze geluiden, blijft Beharie zijn steeds verder ontwikkelende muziek naar spannende hoogten te brengen.

‘Are You There, Boy?’ verschijnt later dit jaar via V2 Records. Luister ‘Oh My God’ hier. Pre-save het album hier.

More news