Banner. brengt derde single uit

Years In Shade, de titeltrack van zijn aankomende EP is vanaf vandaag overal te beluisteren!

Years In Shade is de derde track van Banner.’s aankomende gelijknamige EP Years In Shade die op 25 januari 2019 uitkomt. Eerder gaf hij al voorproefjes met nummers zoals All Is At Ease en +7 HRS. Recentelijk verzorgde Banner. de aftershow van Tom Odell in de AFAS Live en was hij de support act van Villagers tijdens hun tour in november.

De Haagse artiest Banner. (voluit Banner Man in 't Veld) bracht eerder al de EP Over Blue uit en legde daarmee de basis voor zijn carrière. In vergelijking met het eerdere werk doet Banner. op Years In Shade een stapje terug en wordt het geluid meer gedreven door de groove van zijn band. Hierdoor krijgt hij zelf meer bewegelijkheid, zonder dat het ten koste gaat van de sound.

Volgens Banner. zijn de onderwerpen op de nieuwe EP persoonlijke dan voorheen: "Het schrijf proces viel in een periode van transitie op persoonlijk vlak en daarom hebben we de tracklist expres dit verhaal laten volgen op chronologische wijze. Wat men hoort als de EP helemaal wordt afgespeeld zijn muzikaal uitgedachte fases en dit proberen we ook vast te leggen met de artwork voor de singles. Op het gebied van tekst was ik vrijer, maar ook de manier waarop de songs werden geschreven, wat ervoor zorgde dat er meer geëxperimenteerd werd bij het opnemen. Daar kwam veel plezier bij kijken, zoals je ook op de tracks duidelijk terug kunt horen. De EP heeft zodoende ook veel invloed gehad op mijn ontwikkeling als muzikant, wetende dat mijn muziek op meerdere manier geïnterpreteerd kan worden."

More news