Áslaug tekent bij V2 Records

De eerste single van Nederlands/IJslandse zangeres verschijnt op 9 augustus

Met trots kondigt V2 Records haar nieuwste signing aan: Áslaug (geboren 11 augustus 1993) is een Nederlands/IJslandse singer-songwriter. De muziek van Áslaug wordt gekenmerkt door dynamische jaren 80-drums, polyfone vocale arrangementen en synthesizers. Geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM, MUNA en Lykke Li. Haar eerste single ‘Take From Me’ verschijnt op 9 augustus. 

Áslaug is geselecteerd voor de Popronde 2019 en is vanaf september live te zien door het hele land. Meer informatie: Popronde.nl  

Verder is Áslaug bevestigd om te spelen in het voorprogramma van The Japanese House in Paradiso-Noord, Amsterdam op 23 september. 

Geboren en getogen in Utrecht, droomde ze er altijd van om zangeres te worden. "Al sinds ik klein was, was ik gefascineerd door muziek", zegt ze. "Mijn moeder en oudere zus zongen thuis atijd en ik denk dat daar mijn droom om ​​zangeres te worden is begonnen."  geïnspireerd door haar familie, begon Áslaug op zeer jonge leeftijd met pianolessen, waarna ze zichzelf gitaar leerde spelen en liedjes begon te schrijven in haar puberteit. "Voor mij was het altijd duidelijk dat muziek mijn passie en toekomst is", aldus Áslaug. Ze schreef zich in voor het Conservatorium van Utrecht en zette zo de eerste serieuze stap richting een muzikale carrière.

Na haar afstuderen aan het conservatorium en een hercertificering in Kopenhagen voelde ze zich onzeker over haar muzikale carrière. "Het voelde alsof niemand wachtte op wat ik aan het doen was en ik herinner me dat ik me echt eenzaam voelde op dit punt van mijn leven". Ze besloot een bijbaantje te nemen en zichzelf op te sluiten in haar kamer, gewoon gericht op het schrijven van muziek. "Door me te concentreren op het schrijfproces, heb ik veel tijd gehad om na te denken over wie ik echt was als muzikant en heb ik met veel geluiden en genres kunnen experimenteren. Het uiteindelijke doel is om nummers te maken die zowel aanstekelijk als geloofwaardig zijn, zonder te generaliseren en beperkt zijn tot één genre. 

More news