Áslaug deelt live-video van 'Take From Me'

In navolging van de release van haar debuutsingle 'Take From Me' deelt Áslaug vandaag een live-opname van het nummer

De IJslandse Áslaug Vigfúsdóttir deelt vandaag een live-versie van haar debuutsingle 'Take From Me'. Geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM en Lykke Li blendt Áslaug dromerige synth pop met catchy hooks. Vorige week speelde nog Áslaug tijdens de opening van De Popronde in Nijmegen, waar een groot publiek haar voor het eerst live mocht aanschouwen. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, deelt ze vandaag een prachige live-opname van 'Take From Me'.

Áslaug Vigfúsdóttir, geboren en getogen in Utrecht, droomde altijd al van een muzikale carrière. Geïnspireerd door haar familie begon ze op zeer jonge leeftijd met pianolessen, waarna ze zichzelf gitaar leerde spelen en liedjes begon te schrijven in haar puberteit. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Utrecht en deed een vervolgtraject in Kopenhagen, maar toen begon een onzekere periode: "Het voelde alsof niemand zat te wachten op wat ik aan het doen was en ik herinner me dat ik me echt eenzaam voelde op dit punt van mijn leven".

Na afronding van haar studie besloot Áslaug zichzelf op te sluiten in haar kamer om hier op zoek te gaan naar haar muzikale identiteit. "Dit gaf me zeeën van tijd om na te denken wie ik nou eigenlijk wilde zijn en wat ik wilde uitstralen met mijn muziek. Het ultieme doel is om songs te componeren die niet in een hokje te plaatsen zijn maar ook catchy en credible zijn."

"Take From Me' is de essentie van wie ik ben als artiest, zowel muzikaal als tekstueel", vertelt Áslaug, die zichzelf de afgelopen jaren meerdere malen tegenkwam maar uiteindelijk leerde om van zichzelf te houden. "Voor mij gaat 'Take From Me' over onafhankelijkheid, over opkomen voor jezelf, over trouw zijn aan je eigen overtuigingen en over vertrouwen op je gevoel. Het heeft lang geduurd, maar ik kan niet wachten om dit aan mensen te laten horen."

  • 23.09 | Paradiso-Noord, Amsterdam (Support The Japanese House)
  • 29.09 | De Bibliotheek Het Groene Hart, Woerden (Popronde)
  • 03.10 | Spaak, Groningen (Popronde
  • 27.10 | Uptown Records, Hoorn (Popronde)

More news