Áslaug brengt nieuwe single 'I'm Sorry' uit

De single is afkomstig van haar debuut EP die begin volgend jaar zal verschijnen

De IJslandse zangeres Áslaug heeft vandaag haar nieuwe single 'I'm Sorry' gedeeld. Het nummer volgt haar debuutsingle 'Take From Me' op dat internationaal met lovende recensies werd ontvangen. Geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM en Lykke Li blendt ze dromerige synth pop met catchy hooks. Momenteel trekt Áslaug door het land tijdens de Popronde. 

In een interview met 3voor12 vertelt Áslaug: "Soms moet je beslissingen nemen die in je eigen voordeel werken, maar die ten koste gaan van anderen. Ik probeer dat zoveel mogelijk te vermijden. Ik vind het irritant om toe te geven, maar ik vind het heel belangrijk wat andere mensen van mij denken en vinden. Maar soms kun je niet anders. Dan kun je alleen maar die beslissing nemen en achteraf sorry zeggen. Niet voor die beslissing, maar voor het feit dat die ander er last van heeft gehad."

Áslaug Vigfúsdóttir, geboren en getogen in Utrecht, droomde altijd al van een muzikale carrière. Geïnspireerd door haar familie begon ze op zeer jonge leeftijd met pianolessen, waarna ze zichzelf gitaar leerde spelen en liedjes begon te schrijven. Na haar muzikale kwaliteiten jarenlang verder ontwikkeld te hebben, begon desondanks een onzekere periode: "Het voelde alsof niemand zat te wachten op wat ik aan het doen was en ik herinner me dat ik me echt eenzaam voelde op dit punt van mijn leven".

Na afronding van haar studie besloot Áslaug zichzelf op te sluiten in haar kamer om hier op zoek te gaan naar haar muzikale identiteit. "Dit gaf me zeeën van tijd om na te denken over wie ik nou eigenlijk wilde zijn en wat ik wilde uitstralen met mijn muziek. Het ultieme doel is om songs te componeren die niet in een hokje te plaatsen zijn maar ook catchy en credible zijn."

Áslaug zal live te bewonderen zijn op diverse plaatsen door het land:

  • 27.10 | Uptown Records, Hoorn (Popronde)
  • 02.11 | Belgisch Biercafé Boudewijn, Rotterdam (Popronde)
  • 03.11 | De Taaafel, Venray (Popronde)
  • 10.11 | Filmtheater, Hilversum (Popronde)

More news