Áslaug brengt nieuwe single en video uit

'Timezone' gaat over het vermijden van conflicten door je terug te trekken in je eigen gedachtewereld. Hiermee laat je degene waarmee een meningsverschil is ontstaan, geloven dat diegene gelijk heeft. Vervolgens sla je op een onverwacht moment terug en bewijs je het tegendeel met volle overtuiging.

Vandaag brengt Áslaug haar nieuwe single 'Timezone' uit. Het is haar eerste single sinds de release van haar debuut EP. Áslaug vertelt: "Ik ben iemand die van nature erg conflictmijdend is. Het zal jullie wellicht verbazen haha.., maar ik vind het heel onprettig om confrontaties aan te gaan en probeer dat ten alle tijden te vermijden. Wanneer er een meningsverschil ontstaat verander ik in een echte binnenvetter, met als gevolg dat mensen soms de neiging hebben om over me heen te lopen. Omdat ik het lastig vind in bepaalde situaties voor mezelf op te komen kan het zijn dat mensen mij een beetje gaan onderschatten.. en dáár wordt het voor mij interessant. De underdog positie is er namelijk eentje waar ik me erg in thuis voel. Wanneer mensen mij onderschatten voel ik me juist heel erg strijdlustig en krijg ik een soort hyperfocus en drang om het tegendeel te bewijzen. Daar gaat deze song over."

Beluister 'Timezone' hier en bekijk de bijhorende video hieronder!

In 2019 debuteerde de IJslands-Nederlandse artiest en songwriter Áslaug, jarenlang werkte ze achter gesloten deuren naar haar debuut EP ‘Áslaug’ toe. Geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM en Lykke Li introduceerde Áslaug met haar debuut-EP een eigen sound; een combinatie van dromerige synth pop vol catchy hooks.

Met haar debuutsingle ‘Take From Me’ verraste Áslaug de muziekindustrie, de single ontving al snel nationale radio-airplay en veel playlist support van verschillende streamingdiensten. Ze was een van de populairste acts van Popronde 2019 en werd datzelfde jaar uitgeroepen tot 3FM Talent. Met haar optreden op het showcasefestival Eurosonic-Noorderslag gooide ze hoge ogen met als gevolg een volgeboekt voorjaar in 2020. De basis was gelegd en het enthousiasme gewekt, echter gooide COVID-19 roet in het eten.

Nu, in 2021 is Áslaug veranderd in een (nog) sterke(re) vrouw die zichzelf volledig opnieuw heeft uitgevonden. Het afgelopen jaar heeft ze onuitputtelijk gewerkt aan haar nieuwe muziek waarin ze elektronische popmuziek op een meer analoge manier benadert. Het afgelopen jaar heeft ze onuitputtelijk gewerkt aan haar nieuwe muziek waarin ze elektronische popmuziek op een meer analoge manier benadert. Om dit analoge geluid te creëren heeft Áslaug voornamelijk gebruik gemaakt van echte synthesisers, instrumenten en effecten in plaats van dat deze door de computer zijn gegenereerd. De release van ‘Timezone’ markeert een gloednieuwe start van haar carrière. 

More news