Ane Brun vindt wereldberoemde muziek opnieuw uit op ‘Portrayals’

Ane Brun brengt haar nieuwe compilatiealbum ‘Portrayals’ uit, een verzameling van haar populairste coverversies. Het album is de eerste in een reeks releases die in 2023 zullen uitkomen om de 20e verjaardag van haar debuutalbum, ‘Spending Time With Morgan’, te vieren.

De Noorse Ane Brun heeft na een carrière van ruim twee decennia een lange weg afgelegd. Ze begon als straatmuzikant in Barcelona waar ze covers speelde van populaire nummers in het singer-songwritergenre. Ondanks dat Brun inmiddels zelf een zeer geliefde singer-songwriter is, met tien studioalbums en meerdere prijzen op haar naam, blijft ze haar bijzonder expressieve stem en intuïtieve gevoel voor melodie gebruiken voor de kunst van de coverversie.

In Bruns handen worden zelfs songs die onaantastbaar lijken dichtbij gebracht en in een nieuw en intiem licht geplaatst. Of ze nu Beyoncé's allesoverheersende 'Halo' herwerkt met een cello-arrangement van Linnea Olsson, of Radioheads 'How To Disappear Completely' een spookachtige kwetsbaarheid geeft. Brun zoekt naar de emotionele kern van elk nummer en werkt van daaruit naar buiten toe. ‘Portrayals’ verzamelt voor het eerst twaalf van Bruns populairste covers. Ook bevat het album een niet eerder uitgebrachte versie van de Rodgers & Hart song 'Blue Moon'.

Collectief is Ane Bruns muziek ruim 250 miljoen keer gestreamd op Spotify en te horen in filmsoundtracks, advertenties en baanbrekende tv-series zoals 'Normal People' en 'Peaky Blinders': Ane Bruns covers bewegen op tedere, onvergetelijke en vaak opzienbarende manieren.

‘Portrayals’ is Ane Bruns eerste release in een reeks van geplande albums die in 2023 uitkomen om de 20e verjaardag van haar debuutalbum, ‘Spending Time With Morgan’, te vieren. "Covers zijn zo'n groot deel van mijn carrière geweest," vertelt Brun. "Het is bijna een carrière op zich. Het heeft zijn eigen dynamiek. Dat wilde ik vieren door deze nummers hun eigen release te geven."

Luister HIER naar Ane Bruns nieuwe verzamelalbum ‘Portrayals’.

More news