Amongster keert terug naar huis

Home, de tweede single van zijn aankomende album A New Arrival is vanaf vandaag overal te beluisteren!

Na debuutalbum Trust Yourself To The Water (2016), opgenomen met producer Jasper Maekelberg, richt Thomas Oosterlynck zijn vizier nu volledig op het tweede hoofdstuk van zijn dromerige alias Amongster. De winnaar van De Nieuwe Lichting 2014 presenteert met A New Arrival tien verse songs die gevoelsmatig meer een geheel vormen. Twee weken gelden bracht hij al zijn eerste gelijknamige single uit en vandaag is hij terug met de opvolger Home.

De hese stem blijft herkenbaar voorop in de mix maar je hoort minder synths en meer gitaren op het nieuwe album. Oosterlynck is ook verliefd geworden op blazers. De indie pop van Amongster klinkt anno 2019 minder beredeneerd, meer organisch en tijdlozer. De inspiratiebronnen? Iron & Wine (dé basisinvloed), Andy Shauf, Elliott Smith, Nick Drake, de verfijndheid van Sufjan Stevens en –noblesse oblige- “het aardige geknutsel (van de band) van een zekere Thom Yorke

Thomas neemt zijn songs thuis op terwijl hij ze schrijft. Die lo-fi manier van werken en een gedetailleerd oor voor (geprogrammeerde) bliepjes, tapijtjes en klikjes maken onmiskenbaar deel uit van het dna van de muziek van Amongster. Om het album extra dynamiek bij te brengen nam producer/mixer Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) de originele takes nadien onder handen. 

A New Arrival ontvouwt zich als een smaakvolle, evenwichtige plaat. Dynamisch in de gelaagdheid. En licht, hoopgevend, zachtmoedig, bedachtzaam en warmhartig van toon. Dezelfde melancholische voorliefde voor fijnbesnaarde esthetiek is ook eigen aan de hoes, een creatie van kunstenaar Sammy Slabbinck (Leonard Cohen, Nordmann).

Voor iemand die tot op heden weinig of geen songs over relaties of vriendschappen schreef, staan er - los van de meer filosofisch/psychologisch getinte tracks - ook enkele heel persoonlijke songs op A New Arrival.  Zo is Slipstream een ode aan Thomas’ vriendin die hem op sleeptouw neemt. En in Be Someone richt Oosterlynck zich tot zijn ongeboren kind. A New Arrival: Oosterlynck wordt vader. Van een dochter én een nieuwe plaat. Mooi is dat.

 

More news