Amongster deelt zijn nieuwste single 'Prison Ship'

Amongster neemt ons mee in zijn spannende zoektochten zonder voorafgaande bestemming.
'Prison Ship' gaat over het verlangen om de wereld door de ogen van een kind te kunnen zien. Om alles terug als nieuw te zien, vrij van alle aangeleerde concepten die we onbewust aannemen tijdens het opgroeien. Door deze eigenschap zien ze soms dingen in een normale context waar wij al lang niet meer op letten, en dat kan soms heel interessant en grappig zijn. Het eert de fantasie van kinderen, de zorgeloosheid, de afwezigheid in een kinderhoofd van dingen als zinvolheid en nut. Niet toevallig klinkt het nummer dan ook licht, open en speels.

“Once an album is recorded, the balanced arrangements of each songs have been carefully sculptured until they have hardened in their final form. Sometimes they were built up from a simple acoustic version, a few strums on a guitar and a vocal, or sometimes they grew out of a digital recording of multiple sound devices. In any case it is an interesting exercise to undress the songs again after they have been recorded and played live in a full setup. In this first acoustic EP, Thomas takes four tracks of the album A New Arrival back to their primal form. Some are simply stripped down to guitar and vocals, others will hardly be recognizable from their studio version, especially when a soft subtle piano intervention or the sound of the wind that blows through giant beeches makes its new entrance in the song.”

Thomas Oosterlynck, de man die schuilgaat achter Amongster, schrijft zijn songs vaak alleen en de meesten blijven goed opgeborgen, zonder ooit blootgesteld te worden aan daglicht of publiek. Diegenen die hij echt de moeite waard vindt, deelt hij met een muzikale zielsverwant met dezelfde standaarden, Jasper Maekelberg.

Zijn rol en functie zijn breed; naast producer, componist en gitarist is Jasper een vriend en onmisbare schakel in het ontwikkelingsproces van ruwe demo's tot blinkende groeibriljanten. Op deze manier hebben zij de afgelopen maanden gewerkt aan het debuutalbum en zullen de heren straks ook zij aan zij op het podium staan.
Live is Amongster een viermansformatie, waarbij het kwartet niet schuwt om de liedjes een extra dimensie te geven in dynamiek en experiment.

Luister naar 'Prison Ship'.

More news