Alice Merton geeft vervolg aan superhit No Roots met nieuwe single Why So Serious

Why So Serious staat op het aankomende debuutalbum Mint dat wordt verwacht in januari 2019

Nadat Alice Merton in 2016 wereldwijd doorbrak met No Roots is haar leven en carrière één grote wervelwind geweest. No Roots haalde de platina status in zes landen, kwam in tien landen in de Top 10 terecht en stond op nummer 1 in de Spotify Global Viral Charts en de Billboard Alternative US Charts. Inmiddels is No Roots alleen op Spotify al bijna 112 miljoen keer gestreamd en staat de teller bij YouTube op ruim 127 miljoen views. Vandaag komt Alice Merton met de opvolger: Why So Serious. De single staat samen met o.a. No Roots op het debuutalbum Mint dat in januari 2019 via V2 Records uitkomt.

Alice Merton is geboren in Engeland, maar woont en werkt in Duitsland. Haar voornaamste missie is om zoveel mogelijk op te treden en muziek te schrijven waar ze gepassioneerd over is. Daarnaast wil ze zo onafhankelijk mogelijk zijn en begon daarom samen met haar beste vriend en manager Paul Grauwinkel het label Paper Plane Records waarop Why So Serious in samenwerking met V2 Records verschijnt. Alice Merton is momenteel op tour in Engeland en vertrekt daarna weer naar de V.S. Overigens is Alice Merton ook te horen op de nieuwe Tom Odell single Half As Good As You die een aantal weken geleden is uitgekomen. 

Why So Serious is een nummer dat een positief licht laat schijnen in een wereld die soms te serieus is. Het nummer gaat erover dat je uit elke dag het maximale moet halen en dient als zelfhulp voor Alice die wist dat ze de volgende grote hit moest schrijven en zich toen ineens besefte dat ze er gewoon plezier aan moest beleven. ‘I was a little upset that everyone would ask if the next song would be as successful as No Roots. And then I thought, screw this! I'm happy, I have the time of my life, so: Why so serious?’. Hoewel ook Why So Serious wordt voortgedreven door een onweerstaanbare riff is deze single nog poppier dan voorganger No Roots, inclusief scherpe productie, sterke melodie en een zeer aanstekelijk refrein dat overgaat in een goed geschreven tussenstuk met de tekst ‘I want to live with no regrets, I don’t want to care of what if’s, cos what if those things don’t last’.

More news